Gå til sidens hovedinnhold

Tung nedtur for Premier League-fansen – alle tilskuerplaner legges på is

Alle planer om å gjenåpne engelske idrettsarenaer for publikum stanses som følge av den siste tidens markante økning i smittetilfeller.

Det opplyste den britiske regjeringen tirsdag.

Den siste tiden har det vært gjennomført en rekke testarrangementer der maksimalt 1.000 tilskuere har fått slippe inn på tribunene. Planene var å utvide gradvis, slik at antallet kunne økes ytterligere i starten av neste måned.

Slik blir det ikke. Tirsdag var den britiske ministeren Michael Gove klar på at «masseåpning» ikke vil være tilrådelig slik situasjonen er nå. Det er dårlige nyheter for både Premier League-fansen og idrettsaktører som sliter tungt som følge av mangel på billettinntekter.

– Vi har sett på et trinnvis opplegg der tilskuerne får returnere. Det har ikke vært aktuelt å la stadionene bli fylt med tilskuere, sier statsråd Gove til BBC.

– Nå ser vi på hvordan vi kan sette hele opplegget på pause, men vi ønsker å sørge for at vi kan få folk tilbake på tribunen når omstendighetene tillater det, tilføyer han.

Premier League-kampene har vært spilt for tomme tribuner siden koronapandemien satte idretten på pause i mars. Mange toppledere i idretten har ropt et varsku rundt konsekvensene som bortfallet av inntekter kan få.

Ledere fra mer enn 100 klubber og forbund skal ha sendt et brev til statsminister Boris Johnson der det bes om økonomisk nødhjelp.

Premier League-sjef Richard Masters sa nylig at det er kritisk viktig å få publikum tilbake.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken