Tur ga tidenes sesong

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Brann hadde den flaksen de trengte både på og utenfor Åråsen stadion, og dermed har de gjort sin beste sesong noensinne.

31.10.04 00:33

LILLESTRØM – BRANN 2-2: Brann hentet inn Lillestrøms ledelse to ganger, og kapret det ene poenget. Tromsø laget ett mål for lite til å passere bergenserne på tabellen, mens Lyn og Ham-Kam misbrukte sine sjanser til å kapre tredjeplassen.

Dermed ble det bronse på SK Brann, Europacupplass og deltakelse i Royal League. På toppen av det hele skal laget spille cupfinale mot Lyn førstkommende helg.

- Uten at jeg har sjekket det, så tror jeg dette må være vår beste sesong noensinne, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Beste noensinne
Men TV 2 Nettavisen har sjekket statistikken, og kan bekrefte Brann-trenerens mistanker: Dette ér Branns beste sesong noensinne, i den grad slik er målbart:

To ganger før er de blitt seriemestre - i 1961/62 og i 1963. Begge gangene ble de imidlertid slått ut relativt tidlig i cupen – henholdsvis i 4. runde og i kvartfinalen, og med årets tredjeplass, cupfinale OG dobbel cupkvalifisering, så er det vanskelig ikke å kalle årets sesong for «Tidenes sesong».

Sågar tok de sin største seier noensinne da Åkra ble slått 9-0 i cupen tidligere i år!

Men et godt lag skal som kjent også ha den rette flaksen. Det hadde Brann på lørdag, og det innrømmer de.

- I dag hadde vi akkurat den turen vi trenger. Vi er sterke som klarer å komme tilbake to ganger mot Lillestrøm. Det skal mye til. I tillegg så går de andre resultatene vår vei;Tromsø mangler jo bare ett mål på å være forbi oss, sier Mons Ivar Mjelde, og smiler fornøyd.

Nye tanker i Brann
Den gamle Lillestrøm-spilleren har ikke alltid væt like sikker på jobben sin i Norges tradisjonelt mest turbulente klubb. Nå mener han at det har skjedd en holdningsendring i Brann, og sammen med styret og resten av organisasjonen, bygger han klubben opp. Stein for stein.

- Tidligere tenkte man kortsiktig i klubben, men nå prøver vi å tenke lenger fremover, og å bygge opp klubben gradvis og forsiktig. Nå gir man for eksempel spillerne lengre kontrakter, og selv om målet er å være i toppen hele tiden, er det ikke slik at vi må vinne noe hele tiden.

Han sammenligner klubbens filosofi med å reise et byggverk, hvor man legger på den ene steinen etter den andre, og hvor fundamentet må være solid før de nye elementer kan legges på.

Skryter av spillerne
Og selv om han ikke utelukker at stallen kan «krydres litt» før neste sesong, er han strålende fornøyd med hva han har og hva spillerne har prestert.

- Det er utrolig tilfredsstillende for meg å jobbe med den spillergruppa jeg har, og i tillegg føler jeg også at jeg har styrets tillit, blant annet ved at jeg nylig fikk og signerte en toårskontrakt.

Målet er selvsagt å ta et skritt videre, og for en spiller som aldri vant noe selv, er drømmen klar.

- Nå ønsker jeg selvfølgelig å vinne cupen til helga, men min store drøm er å bli seriemester med Brann. «Det hadde vori så kjekt at eg hadde teki meg in lang ferie etterpå. Det hadde eg fortjent!», smiler Branns supertrener, vel vitende om at alle bergensere hadde blitt med og sponset turen om den så måttet ha gått til månen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag