Den amerikanske turnstjernen Olivia Dunne er i ferd med å bli et fenomen helt utenom det vanlige.

20-åringen har 2,7 millioner følgere på Instagram og på TikTok er hun enda mer populær. Der har hun snaue sju millioner følgere.

Populariteten til New Jersey-jenta er faktisk i ferd med å bli så stor i USA at turnstevnene hun deltar på, har begynt å tiltrekke seg tilskuerskarer som er langt større enn det sporten vanligvis er vant med. «Livvy-fansen» dukker nemlig opp i hopetall.

LES OGSÅ: Ny spiss på vei til Bodø/Glimt

Under et collegestevne i Salt Lake City nylig, der Dunne var på plass i troppen til Louisiana State University (LSU) for å møte The University of Utah i en turnkonkurranse, ble fokuset på 20-åringen så stort at det skapte reaksjoner blant flere til stede.

Skapte reaksjoner

Selv om Dunne ikke skulle konkurrere akkurat denne dagen, var hun altså med laget sitt. På tribunen var det fullsatt av fans med plakater av henne og de ropte etter henne som om hun skulle være en popstjerne.

Etter konkurransen samlet det seg også en stor gruppe mennesker utenfor Jon M. Huntsman Center. De ønsket å ta bilder sammen med turnstjernen. Oppførselen til de frammøtte ble i etterkant stemplet som respektløs av de som opplevde det tett på.

– Da vi gikk til bilen samlet det seg en gruppe rundt min datter og hennes lagkamerat. De sa rett til henne at «du er ikke Livvy, men du får duge. Kan vi få et bilde.» Gruppen omtalte datteren min som «Livvy 2.0». De var frekke og respektløse, sier Jennifer Hoffman.

Hun er moren til én av de andre turnerne, Jillian Hoffman. Ifølge nettstedet Outkick skrev hun om dette i sosiale medier.

Hofman skal ha lagt til i sitt innlegg at hennes datter og de andre ikke ble trakassert, angrepet eller skadet på noen måte.

Dette fikk Dunne til å rykke ut med en oppfordring til sine mange fans.

– Jeg kommer alltid til å sette pris på og elske støtten fra dere, men om dere drar på et stevne, så må jeg be dere om å oppføre dere respektfullt overfor de andre utøverne og turnmiljøet. VI gjør bare jobben vår, skrev hun.

LES OGSÅ: Klokkeklar beskjed om United-stjerne: – Han må dra

Journalisten Josh Furlong, som jobber for KSL Sports, var også på stedet og skildret det han så via Twitter. Han forteller blant annet at det var politi på plass for å kontrollere folkemengden og at LSU måtte flytte lagbussen, for å unngå en stor gruppe med gutter.

– Tenåringsgutter står bokstavelig talt i kø utenfor Jon M. Huntsman Center og de spør stadig om når Livvy kommer ut. Jeg har aldri sett noe lignende, fortalte journalisten om scene som utspilte seg utenfor turnhallen.

– Skremmende

Videoer fra hendelsen ble også postet på nettet og viste at guttene om og om igjen ropte etter 20-åringen.

– Dette er faktisk så skremmende, forstyrrende og kleint. Jeg er flau på deres vegne, kommenterte den tidligere turneren, nå TV-personlighet, Samantha Peszek ifølge New York Post.

At collegeidrett er stort i USA er ikke noe nytt, men at en turner skaper slike tilstander, skal være uvanlig.

Dunne har tidligere vært en del av det amerikanske turnlandslaget, men konkurrerer nå altså på collegenivå under The National Collegiate Athletic Association (NCAA). I tillegg studerer hun ved The University of Louisiana.

LES OGSÅ: Spilte i United – ble lei damer, penger og biler

Det er likevel gjennom sosiale medier at hun de siste årene har bygd seg opp til å bli en stor profil i USA.

22 millioner kroner

On3 Sports rangerte henne på topp over kvinnelige idrettsinfluencere i oktober i fjor. Hun er også nummer sju totalt i USA, uavhengig av kjønn. De seks mennene foran henne på listen driver alle med enten amerikansk fotball eller basketball.

Kåringen er basert på prestasjoner, innflytelse og eksponering. I USA omtales dette ofte som «NIL - name, image og likeness».

Det antas at 20-åringen er verdt rundt 2,3 millioner dollar – rundt 22,8 millioner norske kroner.

Det var først i 2021 at det ble tillatt for collegeutøvere å tjene penger på sitt eget navn. Dunne har siden den gang skaffet seg lukrative avtaler med merker som Vuori Clothing, American Eagle, Plant Fuel, og Bartleby, ifølge On3 Sports.