Gå til sidens hovedinnhold

Turrennene stadig mer populære

Deltakerkurven for turrennene er stigende. Aktivitetsleder i Skiforeningen mener økt helsefokus kan være en av grunnene til den stigende populariteten.

HOLMENKOLLEN: Holmenkollen skimaraton, som går av stabelen 9. februar, har i skrivende stund 2050 påmeldte deltakere. Dette er mer enn 300 flere enn på samme tid i fjor.

- Tatt i betraktning at vi har hatt en veldig dårlig vinter i år, er dette veldig gode tall, sier prosjektleder for Holmenkollen skimaraton og aktivitetsleder i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland til Lokalavisene Oslo.

Økt helsefokus

Også Holmenkollmarsjen melder om 20 prosent høyere påmelding i år enn på samme dato i fjor.

Sørland tror den stigende populariteten skyldes at det har vært veldig mye fokus på helse de siste årene, spesielt i media.

- Denne typen arrangementer har hatt en god vekst de siste tre-fire årene, sier han. Jeg tror det er flere som ønsker å ha et treningsmål. Da blir det mye lettere å komme seg ut, og du avskriver ikke vinteren selv om det ikke er snø i hagen.

Lang kø

Skiforeningen kan melde at det er flotte treningsforhold i Sørkedalen på tross av mildværet de siste ukene. På Løvlia er det for øyeblikket 90 cm snø.

Og folk sitter ikke hjemme selv om snøen i hagen uteblir.

- Folk vet at forholdene er gode i marka. Klokken åtte søndag morgen var det allerede 15 biler på parkeringsplassen i Sørkedalen, og ved tolvtiden stod køen langt forbi Sørkedalen Skole, sier Sørland.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted