Gå til sidens hovedinnhold

- Tusen takk, Martin!

Tord Asle Gjerdalen ble egentlig ikke tatt ut på det norske laget, men endte opp med VM-medalje.

VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Martin Johnsrud Sundby vant den første 15-kilometeren i fristil med individuell start i årets verdenscup-sesong.

Oslogutten var en gullkandidat på samme distanse i VM i Val di Fiemme, men trakk seg noen timer før start.

Halsen var for sår til at Johnsrud Sundby kunne prestere sitt beste, mente han, og dermed ble Tord Asle Gjerdalen satt inn som reserve.

Den 29 år gamle mesterskapsspesialisten hadde ingen resultater å vise til før verdensmesterskapet startet, utover et par fjerdeplasser i NM. Likevel gikk han strålende i de italienske løypene onsdag - strålende nok til at det ble bronsemedalje!

Petter Northug vant, mens Johan Olsson fra Sverige tok sølvmedaljen. Og bronsen gikk altså til reserven. Innbytteren.

- Det er sånn med Norge. Norge og langrenn er stort. Det er mange som kan gå fort. Det er sikkert mange hjemme i Norge også som kunne ha gått fort her, sier Tord Asle Gjerdalen.

Godt forberedt
Tirsdag kveld fikk han beskjed om at han skulle få gå 15-kilometeren dersom Martin Johnsrud Sundby ikke følte seg frisk nok.

- Jeg fikk tid til å forberede meg bra. Det var først i dag tidlig at Martin tok den endelige avgjørelsen på at han ikke var frisk nok til å gå. Det står det veldig respekt av. Han er ikke mye syk, han har en litt sår hals, og vet hvor hardt det er å gå, forteller Gjerdalen.

Han mener at Johnsrud Sundby viser stor respekt for både lagkamerater og konkurrenter når han gir bort plassen sin slik.

- Tusen takk, Martin, det setter jeg stor pris på.

Selv har Reserve-Gjerdalen gikk landslagstrener Trond Nystad hodebry før stafetten. Gjerdalen var i utgangspunktet ikke tiltenkt en plass der, men med 12.-plass i skiathlonen og tredjeplass på 15-kilometeren, viser 29-åringen fra Fossum IF at han er en mann Norge kan stole på.

- Det tenker jeg ikke så mye på. Det laget får trenerne ta ut. Alle kan jo se hvor vanskelig det er å være trene og ta ut riktig lag, når til og med reserven tar medalje.

- Men du føler deg som en kandidat?

- Jeg vet ikke. Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg lar Trond (Nystad) og Vidar (Løfshus) komponere laget. De får ta ut det laget de tror gi Norge best mulighet til å vinne - og det skal jeg støtte, avslutter Gjerdalen.

Kommentarer til denne saken