RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusenvis av nordmenn til sykkel-VM

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Kapasiteten på danskebåtene er sprengt.

Danskene har knapt fått summet seg etter slaget mellom Danmark og Norge i Parken (som jo endte godt for vertene), før nok en «norsk invasjon» står på trappene.

Denne gangen gjelder det sykkel-VM og spesielt fellesstarten den 25. september.

De mest spektakulære anslagene på hvor mange nordmenn som kommer til å ta seg over Skagerrak er det faktisk sykkelforbundet selv som står for:

- Man antar et det over 20.000 nordmenn i Frankrike under Tour de France. Jeg tror ikke det blir færre nordmenn i København, men dette er min subjektive mening, understreker Bjørn Sætre i NCF overfor den danske avisen Politiken.

Restplasser igjen
procycling.no tok kontakt med DFDS Seaways, fergeselskapet som frakter en stor del av sykkelentusiastene til Danmark under VM-helgen.

Fredagens avgang er allerede utsolgt, mens det finnes enkelte muligheter dersom man hopper på et cruise torsdag eller lørdag.

- Det er nok de aller billigste lugarene det er snakk om, men det er ikke mange plasser igjen nå, forteller pressekontakt Vivian Sivertsen i DFDS Seaways til procycling.no.

Utsetter hjemreisen
De har gått til det uvanlige skrittet å utsette hjemreisen til Norge fordi sykkelentusiastene om bord skal få med seg hele fellesstarten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er svært uvanlig at vi gjør dette, men vi har etter hvert blitt flinke til å arrangere events. De første forespørslene om et sykkelcruise dukket opp allerede i januar, og da bestemte vi oss for å gå for dette, forteller hun.

- Hvordan urtarter egentlig et sykkelcruise seg?

- Vi har en egen sykkelmeny, egne sykkeldrinker og personalet vil bære forskjellige sykkeltrøyer, lyder svaret.

Tusenvis av nordmenn
Sivertsen anslår at om lag 3.000 norske sykkelfans benytter seg av deres tilbud i forbindelse med mesterskapet.

Vidar Mørch i VisitDenmark tror man kan plusse på ytterligere noen tusen for å finne ut hvor mange nordmenn som inntar København neste helg.

- Det er ikke så mange kvalifiserte gjetninger på det forventede antallet, men dersom jeg legger DFDS-tallene sammen med øvrige ferge- og flymuligheter til arrangementer som dette, lander vi på et tall på om lag 5000 mennesker.

Det bør uansett bety at Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen kommer til å få en eventyrlig støtte i rundløypa før det hele skal avgjøres oppover Geels bakke i Rudersdal.

Politiken skriver at DCU (det danske sykkelforbundet) forventer seg 30.000 tilreisende sykkelfans fra andre nasjoner under VM.

PS! Sykkel-VM i København innledes allerede mandag 19. september. Da skal blant annet U23-rytteren Vegard Stake Laengen teste seg mot verdenseliten på tempo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere