RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andy Buchanan / AFP / NTB scanpix

Tutta: - Det er digg å vite

Sist oppdatert:
Den norske golfesset er optimist til tross for at det er seks år siden sist.

En ny majortriumf lar vente på seg for Suzann Pettersen (32). Siste seier i en av storturneringene kom for seks år siden.

I juni 2007 tok den norske golfstjernen sin første og hittil eneste majorseier da hun gikk til topps i LPGA-mesterskapet. Siden har hun flere ganger vært nær, men uten å lykkes.

Heller ikke i helgens British Open på ærverdige Old Course i skotske St. Andrews kom den etterlengtede seieren. Da kjempet hun lenge i tetgruppen, men endte til slutt på fjerdeplass etter svak putting på sisterunden.

- Det er digg å vite at selv når jeg ikke bare har flyt, så har jeg en sjanse. Jeg vet jeg kan vinne, det er ikke det som det går på. Men du må være god nok hver dag, sier Tutta.

Denne sesongen har Tutta vært høyt oppe på resultatlisten i tre av fire majorer, men seieren er uteblitt. I både Kraft Nabisco Championship og LPGA-mesterskapet endte hun på tredjeplass, mens det altså ble fjerdeplass i British Open. Kun US Open sto ikke til forventningene. Da klarte hun ikke engang cuten.

Neste og siste sjanse til å klare sesongens mål om en majorseier kommer i Frankrike i september. Da spilles Evian-mesterskapet. Turneringen er ny major fra i år.

Dette er Tuttas beste majorresultater:

* Kraft Nabisco Championship: Tre 2.-plasser (2007, 2008, 2010), to 3.-plasser (2012, 2013)

* LPGA-mesterskapet: Én seier (2007), én 2.-plass (2012), to 3.-plasser (2011, 2013)

* US Open: Én 2.-plass (2010)

* British Open: 4.-plass (2013)

Evian-mesterskapet i Frankrike er ny majorturnering i år.

Kilde: LPGA.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere