*Nettavisen* Sport.

Tutta får toppkarakter etter Solheim-triumfen: – Enkelt og greit legendarisk

 

AVGJORDE: Suzann Pettersen avgjorde Solheim cup for Europa. Foto: Peter Morrison (AP)

Suzann Pettersen roses opp i skyene og får som eneste spiller toppkarakteren «A++» etter Solheim Cup-triumfen søndag.

Den norske golfveteranen sto bak den avgjørende putten og ble den store helten da Europa tok sin første seier i den prestisjefylte lagkonkurransen siden 2013. Etter at de umiddelbare jubelscenene hadde lagt seg, la hun til de flestes store overraskelse opp på direkten.

I etterkant av bragden på Gleneagles i Skottland har lovordene haglet rundt det mange anså som et høyst usikkert europeisk kort i årets Solheim Cup.

Den erfarne golfjournalisten Alan Shipnuck, som jobber for GOLF Magazine og nettstedet golf.com , har satt karakter på alle helgens Solheim Cup-deltakere. Suzann Pettersen er alene om å få toppkarakteren «A++».

Nær pensjonert

«Som et kapteinsvalg som knapt har spilt det siste året som følge av at hun fødte en sønn, var Pettersen allerede i en utsatt posisjon. Å levere seieren for Europa med en birdie er kort og godt legendarisk», skriver Shipnuck i sin begrunnelse.

Han trekker også fram den norske golfdronningen i begrunnelsen for at Europa-kaptein Catriona Matthew får «A+» for sine disposisjoner.

«Det å ta ut nær pensjonerte Pettersen kunne i ettertid ha vært det mest diskutable kapteinsvalget i Solheim-historien, men Matthew visste åpenbart hva hun gjorde, skriver den erfarne golfjournalisten.

Motbeviste tvilerne

Mange lot seg forundre da Matthew i tolvte time fant plass til Pettersen i sitt Solheim-mannskap. Den norske profilen hadde til gode å markere seg på resultatlistene etter at hun gjorde comeback etter barnefødsel i sommer.

På Gleneagles takket 38-åringen for tilliten og svarte tvilerne på beste måte. I karrierens niende Solheim Cup-start bidro hun til to viktige europeiske poeng og satte selv den endelige spikeren i den amerikanske kista.

Totalt endte Pettersen karrieren med solide 21 poeng på 36 Solheim Cup-kamper. 18 seirer, seks uavgjort og 12 tap er den imponerende fasiten. Det gjør Tutta til en av de store i turneringens historie.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.