*Nettavisen* Sport.

Tutta hedret Sörenstam på idrettsgallaen: – En av de aller største

 

Annika Sörenstam fikk pris av Suzann Pettersen mandag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Suzann Pettersen delte mandag ut hedersprisen på den svenske idrettsgallaen til venninnen og golflegenden Annika Sörenstam.

Sörenstam er én av golfsportens aller største spillere gjennom tidene uansett kjønn. Merittlisten inneholder 93 turneringsseirer, blant dem ti Major-triumfer.

Sörenstam var den første kvinnen som gikk en runde på under 60 slag i en PGA-sanksjonert turnering. Sörenstam avsluttet karrieren i 2008.

– Jeg er her for å hedre en av verdensidrettens aller største, som jeg har gleden av å kalle min venn, sa Suzann Pettersen da hun entret scenen i Globen.

– Hvilken ære det er for meg å stå her i dag. Jeg hadde plakater av deg på barnerommet. Du var mitt store idol, og det er du fortsatt, fortsatte den norske golfprofilen.

Solheim-triumf

Pettersen avsluttet sin golfkarriere da hun avgjorde fjorårets Solheim Cup-duell med USA til Europas fordel. Sammen har Tutta og Annika Sörenstam feiret mange triumfer i den prestisjefylte lagturneringen.

– For en overraskelse. Jeg hadde ingen anelse om at du skulle være her. Dette hadde jeg ikke trodd, sa Sörenstam da hun kom på scenen i Globen for å motta prisen.

Deretter takket hun sine støttespillere gjennom karrieren.

Den Florida-bosatte golflegenden minnet også den avdøde basketballstjernen Kobe Bryant. Han døde i en helikopterulykke i California søndag. Omkom gjorde også Bryants 13 år gamle datter Gianna.

– Jeg tenker bare å sende en hilsen til Kobe Bryant og hans datter. Livet er virkelig skjørt, og man må nyte de opplevelsene man får, sa Sörenstam.

49-åringen rundet av karrieren med en seiersprosent på 37. Det kan ingen annen golfspiller vise maken til.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag