*Nettavisen* Sport.

Tutta i soleklar ledelse

Foto: AP/Scanpix

Suzann Pettersen økte ledelsen i Canadian Open i golf etter en kanonrunde lørdag.

06.09.09 09:07

Den norske golfproffen ledet turneringen allerede etter fredagens andrerunde, og lørdag fortsatte det meste å gå Tuttas vei i vindkastene i Alberta. Oslo-jenta fikk riktignok en bogey allerede på hull nummer tre, men deretter pekte pila bare én vei. Oppover.

Vel framme i klubbhuset inneholdt 28-åringen scorekort ikke mindre enn seks birdier. Det ga fem slag under par på runden – hvilket bare én annen spiller kunne vise maken til lørdag. Amerikanske Morgan Pressel var imidlertid såpass langt hektet av teten etter fredagens spill, at avstanden fram til Tutta fortsatt er betydelig.

Vil ikke «safe»
Og betydelig er den i realiteten for samtlige. Foran avslutningsrunden har nemlig Pettersen fem slags forsprang til nærmeste konkurrent. Det betyr kort og greit at 28-åringen så langt er i en egen klasse i årets Canadian Open.

- Jo vanskeligere forholdene er, jo mer kreativ ser jeg ut til å være med slagene mine, smilte Tutta til lpga.com etter runden.

Hun har ingen ambisjoner å spille konservativt for å verne ledelsen på sisterunden.

- For å være ærlig er vel ikke det min stil. Jeg skal ikke forsvare noen som helst. Jeg har mer lyst til å se hvor få slag det er mulige å bruke på denne banen, sa Oslo-jenta offensiv t.

Etter fullført reiste hun tilbake på hotellet for å hvile ut. Nattesøvnen bekymrer henne ikke.

- Sover jeg godt, så sover jeg godt. Gjør jeg ikke det, blir jeg grinete på morrakvisten. Verre er det ikke, smilte 28-åringen – og er heller ikke spesielt opptatt av om det blir vanskelige forhold på sisterunden.

- Så lenge det ikke snør er jeg fornøyd, sier Tutta.

Ikke avgjort
De som tror at fem slags ledelse er mye, må tro om igjen.

- Da jeg spilte i Thailand for noen år siden ledet jeg med sju slag foran sisterunden. Den gikk jeg med Laura Davis, og hun kuttet ned forspranget til ett slag på de fem første hullene, erindrer Pettersen.

Nærmest Tutta denne gangen følger amerikanske Angela Stanford, som klatret til andreplass med en strålende eagle på avslutningshullet lørdag. Uten den hadde Pettersens ledelse vært på seks slag. Norges håp avsluttet for øvrig sin runde med birdie.

Karrie Webb på tredjeplass er ytterligere ett slag bak den suveren lederen.

Dermed burde bordet være dekket for årets første Tutta-trimf på LPGA-touren. Oslo-jenta har tre andreplasser så langt denne sesongen – og tapte senest forrige helg seieren i Safeway Classic i omspill. Da ble sørkoreanske M.J. Hur for god.

Sist Tutta vant en LPGA-turnering var i 2007. Mange vil si at det er på tide at 28-åringen igjen plukker med seg en seier. Sikkert er det imidlertid at Oslo-jenta pynter på kontoen dersom hun holder unna i Alberta søndag. Seier der betyr nemlig at Pettersen runder én million innspilte dollar – eller over seks millioner kroner - denne sesongen.

Seier i Calgary – byen som arrangerte vinter-OL i 1988 – gir en premiesjekk på snaue 2,5 millioner kroner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.