Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tutta klar for Solheim Cup

Foto: (foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen er klar for sin tredje strake Solheim Cup. Da hun fikk beskjeden, herjet det en tornado i de finske skoger.

Søndag fikk Suzann ett av totalt fem wild cards til det europeiske laget av kaptein Catrin Nilsmark.

- Jeg er veldig fornøyd, jeg. Jeg fikk vite det per telefon.

- Hva sa hun, da?

Signaler underveis
- Nei, hun sa: ”du har sikkert skjønt det, men jeg får si det likevel: du er tatt ut til Solheim Cup”. Det var deilig å få det bekreftet. Jeg har jo fått noen signaler underveis, da, på at de vil ha meg med i laget, men dette var jo fullklaff, sier Suzann på telefon fra Finland.

Suzann forteller at det gjorde godt å få bevist god form både i Sverige og i Finland de siste ukene. I TPC Scandinavian Open ble hun nummer seks, mens det i Ladies Finnish Masters ble en delt 2. plass.

- Jeg begynner å komme i form, og spiller bare bedre og bedre. Det var synd jeg ikke fikk spilt i dag, sier Suzann, etter at siste runde av turneringen ble avbrutt på grunn av uvær. Og det var ikke et hvilket som helst uvær heller som traff de finske skoger. En tornado herjet i området,

- Takk og lov at ingen ble mer skadet, men det var ganske kaotisk en stund. Det var masse regn og mye dårlig vær, og først suspenderte de spillet for en stund. Så fikk vi vite at en tornado var rett over området, og at et telt som sto mellom et par hull, hadde kollapset oppå en del spillere, og at flere var skadet. Jeg kan tenke meg at det var en temmelig traumatisk opplevelse for dem, men vi satt jo i klubbhuset og merket ingenting til det. Likevel – du begynner å tenke litt da.

- Har du opplevd noe liknende tidligere?

- Ikke i Europa, nei, men i USA skjer det jo. Jeg hadde aldri trodd det skulle skje i de finske skoger.

Spilles i USA
- Hva tror du om Solheim Cup nå da?

- Det blir morsomt, det. Catrin har sikkert tenkt litt på hvem hun skal spille sammen, og det blir sikkert som sist, tror hun.

Nå skal hun rett tilbake til USA, der hun skal spille en turnering i Portland kommende uka.

- Jeg skal prøve å spille meg i toppform til Solheim Cup, sier hun.

Øvrige spillere som fikk wild card var svenskene Carin Koch og Sophie Gustafson, skotske Catriona Matthew og engelske Karen Stupples. Fra før var svenskene Annika Sörenstam og Maria Hjort, engelske Laura Davies og Trish Johnson, franske Ludivine Kreutz og Gwaldys Nocera og danske Iben Tinning klare for Europa.

Solheim Cup spilles 9.- 11. september på Crocked Stick i Indiana, USA.

Den norske junioren Lene Krog (17) er klar for Junior Solheim Cup som spilles på Bridgewater Club, Carmel, Indiana, USA 5.-7. september.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!