*Nettavisen* Sport.

Tutta med i kampen om 2,9 millioner

Foto: Scott halleran / AFP / NTB scanpix

Ligger i delt ledelse etter første dag av sesongavslutningen.

Golfesset Suzann Pettersen har vist solide takter mot slutten av denne sesongen, og gikk blant annet til topps i to strake turneringer tidligere i høst.

Oslojenta vant både i Sør-Korea og i Taiwan. Dette var første gang Pettersen vant to turneringer på rad siden 2007. Denne helgen er golfesset i aksjon under sesongens siste skikkelige LPGA-turnering. Den avholdes i Florida, USA og går under navnet CME Group Titleholders.

Leder i Florida
Turneringen har en førstepremie på 500.000 dollar, en premie som kun overgås i US Open på LPGA-kalenderen for 2012.

Og Pettersen fikk torsdag en knallstart på denne turneringen. Etter første runde ligger den norske jenta på en delt førsteplass. Pettersen deler teten med to andre jenter.

So Yeon Ryu og Sun Young Yoo, begge fra Sør-Korea, er de to andre som har gått første runde seks slag under par og dermed troner øverst med Pettersen.

Tutta vartet opp med seks birdies på sine 18 slag og gikk runden på 66 slag. Par på banen i Florida er 72 slag. Turneringen fortsetter fredag.

2,9 millioner
Suzann Pettersen har så langt spilt inn 1.169.202 millioner dollar på de 23 turneringene hun har deltatt i så langt denne sesongen. Hun er nummer åtte på pengelisten.

Den toppes av sørkoreanske Inbee Park, som har spilt inn 2.266.638 millioner dollar så langt i 2012, ifølge nettsiden til LPGA-touren.

Skulle Pettersen holde stand i Florida, kan hun altså være så heldig å plusse 500.000 dollar til kontoen. Det tilsvarer rundt 2,9 millioner norske kroner i premie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.