Gå til sidens hovedinnhold

Tutta og co. stoppet av regn

Suzann Pettersen (32) fikk spillefri torsdag da åpningsrunden i Evian-mesterskapet i golf ble utsatt på grunn av regn.

Regn i morgentimene førte til at banen ikke var spillbar, og Tutta brukte i stedet dagen til to treningsøkter. Hun var glad for en ekstra hviledag. Foran den franske storturneringen innrømmet golfstjernen at hun følte seg sliten etter et hektisk program de siste ukene.

- Jeg synes det var digg å få hvilt ut en dag til. Med en solid økt på treningsbanen og en god økt i gymmen, så kunne jeg ikke bedt om noe bedre, sa Pettersen til NTB.

Hun skulle ha slått ut på ettermiddagen, men kom seg aldri ut på banen torsdag.

- Jeg fikk sovet bra i dag og kan sove lenge i morgen. Jeg slapp all ventingen og frustrasjonen med å skulle varme opp eller ikke, sa Tutta.

Banetrøbbel
Evian-mesterskapet har fått status som majorturnering. Foran årets turnering ble banen bygget om, og greenene er nye. Men dårlig vær de siste ukene har skapt problemer for banen, som ikke har tålt nedbøren.

- Jeg tror ikke dette var så bra for banen. De har hatt mye regn den siste perioden, så det har vært vanskelig for dem, stakkars. Det er ikke ideelt for noen. De ønsker å presentere banen i fantastisk stand, men været kan du aldri gjøre noe med.

Verdenstreeren vil ikke kritisere arrangøren. Hun mener det ikke var for tidlig å arrangere majorturneringen etter ombyggingen.

- De har vært optimistiske og bestemte på at de skulle klare å ha banen i stand. Det er kanskje ikke de mest ideelle forholdene å gro en bane på. Det er en lang vinter, og varmen er ikke som den i Florida. Jeg synes de har gjort en god innsats, og det er synd at de har fått en sånn start.

36 hull
Marianne Skarpnord var en av å få spillere som fikk prøvd seg torsdag. Etter to timers utsettelse på morgenen kom spillet endelig i gang, men bare for en liten stund. Skarpnord rakk å spille to hull (en bogey og en birdie) før hun ble tatt av banen. Resultatene ble strøket, og turneringen begynner på nytt fredag.

Arrangøren håper turneringen kan spilles ferdig søndag. Da må Tutta og co. spille 36 hull. Kanskje må avslutningen utsettes til mandag.

- Vi får ta en dag av gangen. Værforholdene for søndag ser ikke veldig lovende ut, men det kan endre seg, sier Tutta. (©NTB)

Kommentarer til denne saken