RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tutta sikter høyt i 2013

Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Her er målene for Norges golfess.

Seier i en av de prestisjetunge majorturneringene står øverst på ønskelisten for golfstjernen Suzann Pettersen i 2013.

For første gang står fem majorturneringer på terminlisten. Evian Masters i Frankrike er inkludert i det eksklusive selskapet fra neste år.

For Tutta er målet klart for kommende sesong. Hun vil ta sin første majorseier siden 2007.

– Jeg kommer til å konsentrere meg ekstra om majorene. Det er det jeg er «keen» på å vinne. Det er de gjeveste turneringene vi kan vinne. Det hadde vært kult med mer enn én seier, sier den norske golfproffen til NTB.

Dette er majorturneringene i golf for kvinner i 2013:

4.-7. april: Kraft Nabisco Championship i Rancho Mirage, California

6.-9. juni: LPGA-mesterskapet i Pittsford, New York

27.-30. juni: US Open i Southampton, New York

1.-4. august: British Open i St. Andrews, Skottland

12.-15. september: Evian Masters i Evian, Frankrike

Suzann Pettersen har vunnet én majortittel i karrieren (LPGA-mesterskapet i 2007). Evian Masters er ny majorturnering fra 2013.

To LPGA-seirer
I årets sesong var hun nær en etterlengtet majortriumf. I US Open ledet hun halvveis, men sviktet mot slutten, mens to slag skilte henne fra triumf i LPGA-mesterskapet. Sistnevnte er for øvrig turneringen der hun har tatt sin hittil eneste majorseier.

Høydepunktene i 2012 var da hun tok to seirer på rappen i Asia i oktober. Ellers varierte prestasjonene. Hun startet sesongen som verdenstoer, men avslutter året på sjetteplass på verdensrankingen. Innspilte premiepenger på 6,65 millioner kroner (1,18 millioner dollar) var hennes laveste sum siden 2008.

– Jeg synes det var en ålreit sesong. Resultatene på papiret var ikke blant de beste, men to seirer på slutten gjorde at det smaker litt bedre. Jeg gjorde en del bra innimellom, men det var for dårlig totalt sett, mener Pettersen.

Solheim Cup
Foruten jakten på majorseier vil Pettersen gjerne også forsvare Europas seier i Solheim Cup neste år. For Tutta blir det sjuende gang hun spiller turneringen.

– Vi har aldri vunnet i USA, og det blir en kjempeutfordring. Jeg begynner å bli en veteran i Solheim Cup. Uten den turneringen hadde det vært noe jeg hadde savnet i karrieren min. Solheim Cup er spesiell og unik, og den får det beste ut av meg, forteller 31-åringen.

Hun har vært med på å vinne Solheim Cup to ganger, i debuten i 2003 og i 2011.

Norges Golfforbund snuser på muligheten til å arrangere turneringen i 2019. Det blir uten Tutta på laget.

– Jeg har sagt til dem at jeg ikke spiller da, sier hun.

Neste år får Suzann Pettersen selskap på den amerikanske kvinnetouren. Marita Engzelius (23) er kvalifisert til minst ti LPGA-turneringer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere