*Nettavisen* Sport.

Tutta stakk fra pressen

Suzann Pettersen hadde en tung dag på en like tung Bogstad-bane i SAS Masters fredag.

25.08.06 21:41

BOGSTAD (TV 2 Nettavisen): To over par og delt 34. plass ble fasiten for Suzann Pettersen på første dag av europatour-turneringen SAS Masters på Bogstad. Tutta avsluttet med dobbelbogey på sitt siste hull.

Etter å ha gitt NRK et intervju stakk hun rett hjem. Dermed måtte det øvrige pressekorpset vente forgjeves.

- Hun var veldig sliten og ble mentalt helt utladet. Etter at hun hadde snakket med NRK dro hun hjem med hodepine, sier Pettersens manager Jan Ove Nystuen.

- Ikke typisk
Nystuen understreker at dette ikke er typisk for det norske golfesset. Han mener Tutta er flink til å stille opp på intervjuer.

- Jeg skjønner at pressen reagerer i dag. Men dette er en turnering Suzann har gledet seg til i lang tid, og så får hun en slik nedtur, sier Nystuen.

Manageren får støtte av Golfforbundets Jan Erik Aalbu.

- Dette er liksom Tuttas turnering, og så får hun en veldig sur dobbelbogey på det siste hullet. På generelt grunnlagt kan jeg si at hun er veldig flink til å stille opp for pressen, og i morgen vil vi helt sikkert se en helt annen Suzann, sier Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Aalbu tror ikke vår fremste kvinnelige golfspiller har dratt hjem for å deppe:

- Slik jeg kjenner Tutta, skulle det ikke forundre meg om hun dro rett ut for å trene.

Stjernestøtte
Det var trolig dobbelbogeyene på hull 11 og 9 som fikk Pettersen til å reagere slik som hun gjorde. Den norske jenta gikk i ball med stjernen Laura Davies fra England og Gwladys Nocera fra Frankrike. Davies endte på to under par, men lot seg likevel imponere over Tutta.

- Hun slår ballen veldig bra i dag, men er samtidig svært uheldig. Spesielt puttingen var vanskelig i dag, sier Davies og viser til det fuktige været på Bogstad fredag.

Davies likte seg likevel godt, og viste til tider storspill. Spesielt de syv siste hullene oste av klasse for den engelske jenta. Storspill til tross, hun bet seg merke i urutinerte og forstyrrende pressefotografer på greenene.

- Fotografene var ofte veldig tidlig ute med å knipse. Jeg tviler på at dette er toppfotografer innenfor golfsporten, det virket som om de ikke var vant til sporten, sier veteranen.

Tutta viste imidlertid hvem som bestemte på greenene, og sa flere ganger i fra til ivrige pressefotografer om at de måtte roe seg.

- Du kan ikke ta bilder mens vi slår ballen, det er jævlig irriterende, bemerket Pettersen til en fotograf som var litt for tidlig ute på det 16 hullet.

Andre runde av SAS Masters på Bogstad spilles lørdag, og turneringen avsluttes søndag.

De fem beste nordmennene:
Cecilie Lundgreen +1
Suzann Pettersen +2
Linn Kristin Sæther +2
Amalie Valle +2
Marianne Skarpnord +2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.