*Nettavisen* Sport.

Tutta tok sin andre strake seier

Foto: Wally Santana (AP)

Suzann Pettersen imponerer voldsomt på golfbanen.

28.10.12 11:25

Norsk golf er inne i en fantastisk periode:

På lørdag tok Espen Kofstad likegodt seieren i Challenge Tour dette året, det nest høyeste nivået i europeisk golf, etter å ha vunnet den avsluttende CT-turneringen i Italia.

Det kom etter at Suzann Pettersen sist uke gikk til topps i LPGA-turneringen HanaBank Championship i Sør-Korea, men vårt kvinnelige golfess ville ikke gi seg med det.

Andre strake
Denne helgen tok Tutta sin andre strake seier, da hun vant Sunrise LPGA Taiwan Championship etter å ha avsluttet med en sterk 69-runde.

Hun startet den fjerde og siste runden to slag bak sørkoreanske Inbee Park, som på sin side gikk den fjerde dagen to slag over par.

Tutta sanket fem birdier, og to bogeyer var aldri nok til å true seieren til 31-åringen.

Pettersen avsluttet turneringen med stil; hun hadde to slags ledelse før siste hull, og der greide hun sin femte birdie for dagen.

Se resultatlista her(ekstern lenke)
Her ser du Tuttas scorekort(ekstern lenke)

Tiende LPGA-seier
Den norske golfstjernen var på par etter 11 hull søndag, etter birdie på 1. og 6. hull, men bogey på 7. og 11. hull. Seiersmarginen sikret hun seg med birdie på 12., 15. og 18. hull.

Tutta ledet turneringen etter to dager, men mistet ledelsen til Inbee Park etter den tredje runden - selv om Suzann gikk en bogeyfri runde på lørdag.

På søndag gikk hun sin runde sammen med nettopp Inbee Park og hjemmefavoritten Yani Tseng, som for øvrig endte på en tredjeplass i turneringen.

Seieren er Tuttas tiende seier i LPGA-sammenheng, og altså hennes andre i løpet av to helger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.