RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tutta vant OL-kampen

Foto: AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen kunne fredag juble for at golf er tatt inn på OL-programmet i 2016.

Seieren betyr ikke bare at 28-åringen er ett steg nærmere drømmen om å ta en olympisk medalje i idretten sin. For Pettersen var seieren i København fredag helt spesiell.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sammen med verdensstjernene Padraig Harrington og Michelle Wie, samt det italienske stjerneskuddet Matteo Manassero, har Pettersen de siste dagene vært ambassadør for golfsporten i København.

Fredag holdt kvartetten i fellesskap det avsluttende foredraget foran medlemmene i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Betyr mye
I avstemningen som fulgte fikk golfsporten over 50 prosent av de avgitte stemmene, hvilket var nok til å sikre OL-statusen. Dermed kan Pettersen sikte seg inn på spill i Rio de Janeiro i 2016.

Det betyr åpenbart mye.

– Dersom vi kommer med, vil vi få barn som begynner å spille golf med OL som sitt største mål. Hvis jeg var fem år gammel i dag, og skulle starte med golf, ville det vært min motivasjon, sa Pettersen da golfstjernene holdt sin innledende presentasjon tidligere denne uka.

Oslo-jenta fortalte videre at hun har drømt om å delta i olympiske leker siden hun fulgte lekene fra TV-skjermen som liten.

Ikke siden 1904
Nå kan drømmen gå i oppfyllelse. Golf er tilbake på OL-programmet for første gang siden sommerlekene i amerikanske St. Louis i 1904.

Det er også klart at 60 spillere fra hvert kjønn får delta i OL-konkurransen om sju år. Det skal spilles fire runder – totalt 72 hull – før mesteren kåres.

I Norges Golfforbund jubler man også over fredagens avgjørelse.

– Å bli tatt inn i den olympiske familie er en enorm anerkjennelse av golf som idrett. Vi har en rekke spillere som vil kunne være i posisjon til å delta i OL i 2016, noe som selvfølgelig vil være ekstra motiverende i årene som kommer, sier sportssjef Frode Scheie.

Han drømmer om et knippe nordmenn på startstrek i Rio de Janeiro.

– Dersom Det internasjonale golfforbundets kriterier legges til grunn, så er situasjonen per i dag at Norge kunne fått med tre spillere, nemlig Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Henrik Bjørnstad, og vi har god tro på å se ytterligere ett norsk navn på deltagerlisten i 2016, sier Scheie

Tilbake i november
Med fredagens avgjørelse i lomma forlater Suzann Pettersen den danske hovedstaden i triumf. Samtidig vil det gå flere uker før den norske golfstjernen kan gratulere konkurrentene på LPGA-touren med seieren.

Pettersen har pådratt seg et tretthetsbrudd i foten, og skal hvile den nærmeste tiden. Først når verdenseliten samles til lagturneringen Wendy's 3-Tour Challenge i starten av november regner Tutta med å være tilbake.

Der skal for øvrig Tutta utgjøre et LPGA-lag sammen med Cristie Kerr og Natalie Gulbis.

PS! Også sjumannsrugby ble valgt inn på det olympiske programmet fredag. Rugbyspillere gjør imidlertid sitt inntog først under lekene i 2020. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere