Gå til sidens hovedinnhold

Tutta vant OL-kampen

Suzann Pettersen kunne fredag juble for at golf er tatt inn på OL-programmet i 2016.

Seieren betyr ikke bare at 28-åringen er ett steg nærmere drømmen om å ta en olympisk medalje i idretten sin. For Pettersen var seieren i København fredag helt spesiell.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sammen med verdensstjernene Padraig Harrington og Michelle Wie, samt det italienske stjerneskuddet Matteo Manassero, har Pettersen de siste dagene vært ambassadør for golfsporten i København.

Fredag holdt kvartetten i fellesskap det avsluttende foredraget foran medlemmene i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Betyr mye
I avstemningen som fulgte fikk golfsporten over 50 prosent av de avgitte stemmene, hvilket var nok til å sikre OL-statusen. Dermed kan Pettersen sikte seg inn på spill i Rio de Janeiro i 2016.

Det betyr åpenbart mye.

– Dersom vi kommer med, vil vi få barn som begynner å spille golf med OL som sitt største mål. Hvis jeg var fem år gammel i dag, og skulle starte med golf, ville det vært min motivasjon, sa Pettersen da golfstjernene holdt sin innledende presentasjon tidligere denne uka.

Oslo-jenta fortalte videre at hun har drømt om å delta i olympiske leker siden hun fulgte lekene fra TV-skjermen som liten.

Ikke siden 1904
Nå kan drømmen gå i oppfyllelse. Golf er tilbake på OL-programmet for første gang siden sommerlekene i amerikanske St. Louis i 1904.

Det er også klart at 60 spillere fra hvert kjønn får delta i OL-konkurransen om sju år. Det skal spilles fire runder – totalt 72 hull – før mesteren kåres.

I Norges Golfforbund jubler man også over fredagens avgjørelse.

– Å bli tatt inn i den olympiske familie er en enorm anerkjennelse av golf som idrett. Vi har en rekke spillere som vil kunne være i posisjon til å delta i OL i 2016, noe som selvfølgelig vil være ekstra motiverende i årene som kommer, sier sportssjef Frode Scheie.

Han drømmer om et knippe nordmenn på startstrek i Rio de Janeiro.

– Dersom Det internasjonale golfforbundets kriterier legges til grunn, så er situasjonen per i dag at Norge kunne fått med tre spillere, nemlig Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Henrik Bjørnstad, og vi har god tro på å se ytterligere ett norsk navn på deltagerlisten i 2016, sier Scheie

Tilbake i november
Med fredagens avgjørelse i lomma forlater Suzann Pettersen den danske hovedstaden i triumf. Samtidig vil det gå flere uker før den norske golfstjernen kan gratulere konkurrentene på LPGA-touren med seieren.

Pettersen har pådratt seg et tretthetsbrudd i foten, og skal hvile den nærmeste tiden. Først når verdenseliten samles til lagturneringen Wendy's 3-Tour Challenge i starten av november regner Tutta med å være tilbake.

Der skal for øvrig Tutta utgjøre et LPGA-lag sammen med Cristie Kerr og Natalie Gulbis.

PS! Også sjumannsrugby ble valgt inn på det olympiske programmet fredag. Rugbyspillere gjør imidlertid sitt inntog først under lekene i 2020. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken