Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-ekspert angrep Drillo

- Du fremstår som om du har sett lyset, mante Bengt Eriksen. - Analyse på Tufte-nivå, refset Drillo tilbake.

Det var under en debatt om nivået på norsk fotball og tilhørende spillestil på TV 2 Sports Sportstabloid tirsdag kveld, at fotballeksperten gikk til angrep på Drillos arrogante oppførsel i media den siste tiden.

Se hele programmet på TV 2 Sumo (abonnement påkrevd)

Egil Olsen var raskt ute og stemplet norsk fotball «på vei i feil retning» etter Lillestrøms fadese borte mot miniputt Kaerjeng i uefacupen 31. juli.

- Du fremstår som om du har sett lyset
Det liker TV 2s Bengt Eriksen dårlig. Og Drillo fikk høre det under kveldens sending.

- Langpasningen var ikke bare dominerende på da du var trener. Den var enerådende. På spørsmål om spillestil, svarer du det samme som i fjor, og året før, og året før. Du fremstår som om du har sett lyset - som om du vet alt om hva som er riktig og galt.

- Du sier at de beste lagene spiller markering, men mener at soneforsvar egentlig er best. Da begynner jeg å klø på ryggen. Hvis du skal nulle ut alle andres synspunkter når de ikke passer med ditt - at alle som er imot deg er useriøse - da blir dette meningsløst og vi forsvinner inn i et svart hull, refset er irritert Eriksen under debatten.

- Eriksen på Tufte-nivå
Egil Olsen holdt imidlertid fast på at norsk fotball er på avveie, og stemplet Eriksens uttalelser i retur som «på Tufte-nivå».

- Vi tok noen grep og var i forkant av fotballkunnskapen ellers på 90-tallet. Vi snudde fokuset mot overgangsspill og dødballer. Da synes jeg det er trist at eksperter i TV 2 sier at koden er knekt, sa Drillo under tirsdagens sending.

- Vi må holde oss til fakta. At koden er knekt fordi vi flyttet oss bort fra Jostein Flo, er feilaktig. Det er en direkte nedvurdering av det vi drev med. Det hele er på Tufte-nivå, stemplet Drillo - med adresse mot Eriksen på andre siden av bordet.

- Bohinen tar feil
Trenerlegenden hadde heller ikke mye til overs for Stabæks sportssjef Lars Bohinen, som tidligere har slått fast at «fotball er best langs bakken».

- Å si at fotball er best langs bakken, er like dumt som å si at den er best i luften, fnyste Drillo.

- Norsk fotball bedre
Og fikk støtte hos LSK-trener Tom Nordlie.

- Stabæk spiller jo ekstremt gjennombruddshissig. At sportssjefen der ikke selv har fattet hvordan de spiller fotball, det overrasker meg aller mest, lo Nordlie.

Til tross for det ydmykende tapet i Luxembourg, mente Lillestrøm-treneren at nivået på norsk fotball har blitt bedre de senere årene.

- Jeg tror norsk fotball er blitt bedre. Den ene uken må vi med rette ta skylden for all elendighet, mens vi den neste blir spådd til å ta «The Double». Det svinger fælt i denne bransjen, humret Nordlie.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene