TV 2-eksperter slakter Lillestrøm etter pinlig forestilling mot Bodø/Glimt

RUNDSPILT: Bodø/Glimt knuste Lillestrøm på Aspmyra.

RUNDSPILT: Bodø/Glimt knuste Lillestrøm på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Kanarifulgene gikk på et braktap borte mot Bodø/Glimt.

06.05.19 14:20

BODØ/GLIMT - LILLESTRØM 4-0:

Lillestrøm fikk en tøff dag på jobben borte mot Bodø/Glimt søndag kveld og allerede til pause hadde hjemmelaget nærmest avgjort kampen med tre scoringer.

Amor Layouni scoret to og Geir André Herrem et. I TV 2-studio satt ekspertene og var mildt sagt sjokkert over det forsvarsspillet gjestene viste i løpet av kampen.

- Det er så pinlig

Spesielt 3-0-scoringen til Layouni skapte reaksjoner blant dem i studio.

- Det er altså helt åpent i forsvaret til Lillestrøm. De går ikke på i det hele tatt. De er på feil side i markeringsoppdraget og har over en halv meter til motspilleren inne i boksen, der skal de ligge kropp mot kropp, tordnet ekspert Ivar Hoff.

Han fikk støtte av kollega Ole Martin Årst.

- Det er så passivt at jeg gremmes. Det er så pinlig, sa den tidligere spissen.

Ivar Hoff hadde mer på lager i sin analyse av klubben han trente fra 1991 til 1993.

- Ole Martin, du har 100. scoringer i norsk toppserie, men så lett som han kom til her, så hadde vel en spiller med kun tre scoringer i karrieren klart å score, sa han.

- Dette er vondt å se på, sa Hoff om en annen situasjon litt tidligere i kampen.

Layouni i storform

14 minutter var spilt da Bodø/Glimt tok ledelsen på Aspmyra. Philip Zinckernagel fikk gitt til Amor Layouni og han curlet ballen i høyre hjørne på lekkert vis.

Etter 33 minutter doblet vertene ledelsen. Fredrik Bjørkan slo inn og Geir André Herrem rev seg fri med Simen Rafn i ryggen og plasserte inn Glimts andre scoring.

Dette var Bodø/Glimt-spissens tredje Eliteserie-scoring for sesongen.

Rett før pause var hjemmelaget på farten igjen. Håkon Evjen tok med seg ballen fra midtbanen og løp seg fri. Han spilte videre til Layouni som kom inn fra venstre og Bodø-profilen fikk gjøre akkurat som han ville da han satte inn sitt andre for kvelden.

Kippe-kritikk

I TV 2-studio måtte veteran Frode Kippe tåle en del kritikk etter første omgangen Lillestrøm hadde levert. Ekspertene mente at 41-åringen ikke hang med i svingene.

- All ære til Kippe for det han har gjort, han spiller sin kamp nummer 431 i dag. Men du ser at Frode har passert 41 år, sa Ivar Hoff om midtstopperen.

Årst og studiogjest Steffen Ernemann var uenige i kritikken fra Hoff, mens Jesper Mathisen måtte si seg enig med eksperkollegaen i vurderingen av Kippe.

- For meg er det en svakhet at han fortsatt er sentral i dette Lillestrøm-laget. Det er fint å ha ham i garderoben, men mot slik motstand, ser han gammel ut, sa han.

- Enda verre

Kort tid etter pause var Layouni og Bodø/Glimt på farten igjen.

Zinckernagel skjøt først i tverrliggeren og på returen var Layouni frampå. Han lurte vekk en to-tre LSK-spillere, før han satte ballen i mål og jublet for hat trick.

Igjen måtte Lillestrøm-forsvaret tåle ekspertslakt.

- Det var ille med 3-0-scoringen, men dette er verre. De går ned for å dekke skuddet. Tre stykker. Skuddfinte går aldri av moten, men dette er for lett, sa Ole Martin Årst.

Bodø/Glimt nøyde seg med fire scoringer søndag kveld.

Resultatet betyr at Glimt nå står med 13 poeng etter seks kamper, mens Lillestrøm blir stående med sine sju poeng fra like mange spilte kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.