*Nettavisen* Sport.

TV 2 har sikret seg La Liga-rettighetene

Martin Ødegaard testes for covid19-smitte onsdag.

TV 2 fra 2021: Martin Ødegaard og resten av La Liga-kampene blir å se på TV 2 fra neste sesong. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Det skriver kanalen torsdag.

07.05.20 13:18

Kanalen overtar rettighetene for den spanske toppdivisjonen fra 2021.

TV 2 og Strive Sport har tidligere hatt et samarbeid om La Liga-rettighetene, men nå har den spanske toppdivisjonen og den norske kanalen inngått en avtale som sikrer mediehuset rettighetene til samtlige kamper i fem år fremover fra 2021.

- Selv i koronakrisen er det viktig å tenke langsiktig for å sikre det beste innholdet på TV 2s plattformer. Dette er en eksklusiv avtale for en av de aller viktigste fotballrettighetene i markedet. Med lag som Barcelona og Real Madrid, samt spillere i verdensklasse; Lionel Messi og vår egen Martin Ødegaard i sentrale roller, blir dette en spennende liga å følge i årene som kommer, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes til sin egen kanal.

Les også: TV 2 mister Premier League-rettighetene: NENT overtar TV-sendingene

Kampene vil bli vist på TV 2s ulike kanaler og plattformer, uten at det er kjent hvor mange kamper som skal sendes hvor.

Per nå har TV 2 lov til å sende maks tre kamper per runde fra La Liga. Den avtalen gjelder ut 2020/2021-sesongen, før den nye avtalen trer i kraft.

Rettighetene er et plaster på såret for kanalen som mister rettighetene til Premier League fra 2022/2023 sesongen.

TV 2 har hatt PL-rettighetene fra 2010, men i februar ble det kjent at NENT Group hadde vunnet kampen om å få vise fotball fra den engelske toppdivisjonen fra 2022/2023-sesongen.

Sportsrettighetsselskapet IMG sikret seg i 2018 rettighetene til både La Liga og Serie A, og opprettet i den forbindelse strømmetjenesten Strive.

De sikret seg spansk fotball fram til slutten av inneværende sesong, og fra neste sesong er det altså TV 2 som tar over stafettpinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag