Onsdag ble det klart at kanalen har kjøpt de gjeve fotballrettighetene Nent Group har hatt i en årrekke. Det skjer snaut tre måneder etter at det ble klart at TV 2 mister TV-rettighetene til Premier League-fotballen til nettopp Nent Group fra 2022.

– Vi er selvfølgelig glade for å sikre Uefa Champions League på TV 2. I en tid der alt er annerledes, og all fotball er satt på vent, er supporternes muligheter til å følge Champions League den dagen krisen er over, nå sikret, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes TV 2 i en pressemelding.

Sikret seg «lillebroren»

I påsken opplyste Nent Group at de var ute av kampen om en forlengelse av rettighetene mediekonsernet har hatt siden 1992, da TV 3 startet å vise mesterligakampene. Prisen ble for høy for Viasat-eieren.

Nent Group sitter fortsatt på rettighetene til mesterligaen ut neste sesong, mens TV 2 sender Premier League til sommeren 2022.

Dermed blir det altså et skifte i rettigheter mellom de to rettighetshaverne.

De siste to sesongene har Nent Group riktig nok delt mesterligarettighetene med TV 2. Klart er det også at Viasat-kanalene overtar europaligaen, som TV 2 har hatt til nå, fra 2021.

Eksklusivt

– Det har vært et privilegium å kunne sende utvalgte kamper fra Champions League, og etter tre slike sesonger blir det ekstra stas å ha de samlede rettighetene alene i ytterligere tre år. Vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre seerne fornøyde også i årene framover, sier Sandnes.

TV 2 opplyser at alle de 138 kampene i hver mesterligasesong vil bli tilgjengelig på strømmetjenesten TV 2 Sumo. Utvalgte kamper vil gå på TV 2 Sport 1, mens finalene vil sendes «åpent» på hovedkanalen TV 2.