*Nettavisen* Sport.

TV 2 nær sports-konklusjon

TV 2 og Telenor er inne i siste runde av forhandlingene om en ny norsk sportskanal. Men kostnadene kan fort sette en stopper for kanalen.

26.01.06 10:57

Nettstedet Kampanje skriver i dag at den planlagte sportskanalen som TV 2-sjef Kåre Valebrokk tidligere har annonsert, trolig ikke blir noe av. Årsaken er enkel, partene har ikke nok sportsrettigheter til å fylle en hel kanal, og slikt koster penger - mye penger.

I forhandlinger
Telenor Broadcast og TV 2 har i flere måneder utredet og forhandlet om å gå sammen om en såkalt « premium» sportskanal som innebærer at abonnentene betaler en høy avgift for å holde den.

- Vi har ikke konkludert ennå. Vi sitter fortsatt i forhandliger med Telenor Broadcast, sier konserndirektør for informasjon i TV 2 gruppen, Rune Indrøy, til iBergen.no.

Trenger mer innhold
Slik iBergen.no forstår det skal problemet være at de to partene ikke sitter på nok sportsrettigheter til å fylle opp en slik betalingskanal.

I fjor gikk de to sammen og kjøpte rettighetene til norsk fotball. Fra før av har TV 2 rettighetene til spansk fotball, men for å gjøre kanalen interessant for abonnenter trenger man engelske Premier League, hvilket Canal + allerede sitter på rettighetene til.

Dermed blir disse rettighetene trolig dyrere enn de smaker, og mye tyder på at de to partene vil bruke TV 2 Zebra til å vise norsk tippeligakamper.

- Vi er forhåpentligvis veldig nære en løsning. Trolig vil den foreligge om et par uker, slår Indrøy fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.