Han liker å holde seg i form.

Fire til fem ganger i uken pleier 68 år gamle Lersveen å dra på joggetur, men det var før han ble smittet av koronaviruset i april.

Nå har Lersveen nok med å gå de samme rundene som han pleide å jogge. Likevel er det fremskritt.

Bare noen uker tidligere måtte han utslitt snu etter bare noen hundre meter på vei til butikken.

- Jeg var i elendig form. Jeg var i en helt latterlig dårlig form, sier Lersveen til Nettavisen.

Les også: Aamodt Kilde fant lykken med amerikansk stjerne

TV 2-reporteren forteller at han hele tiden har hatt stor respekt for koronaviruset, men at sykdomsopplevelsen likevel har vært en vekker.

- Jeg skal være så ærlig å si at jeg undret meg litt da jeg så Johannes Høsflot Klæbo holde seg unna alle andre i vinter. Jeg undrer meg ikke nå. Nå holder jeg kjeft, sier Lersveen.

Les også: Reagerer på Zlatans oppførsel

- Jeg var desperat

Det var 13. april den erfarne journalisten fikk vite at han hadde blitt smittet. En nærkontakt ringte ham og fortalte om mulig tilfelle av Covid-19.

Lersveen bestemte seg da for å dra rett på teststasjonen i Sandvika og kort tid etterpå fikk han beskjeden.

- Da de ringte så tenkte jeg at jeg egentlig ikke trenger å ta telefonen for her er det positivt, og det var riktig, forklarer TV 2-profilen.

Det tok ikke lang tid før han merket at viruset begynte å jobbe i kroppen.

- Ganske kjapt kom «støvsugeren» og sugde ut kreftene av meg. Jeg fikk ikke umiddelbart feber, men jeg ble mer og mer sliten. Jeg ville bare sove. Jeg ble fortalt at jeg i en periode sov 18 timer i døgnet. Jeg orket ingenting, forteller Lersveen.

Han opplevde i tillegg problemer med balansenerven.

Senere ble han også plaget med høy feber i flere dager på rad. Lersveen unngikk sykehusinnleggelse, men var ikke særlig høy i hatten da viruset tok skikkelig tak.

- Jeg lå bare og fantaserte i tre-fire døgn.

- På det verste så skrek jeg inni meg «la meg få sove, la meg få sove». Jeg ble helt desperat av de feberfantasiene. Jeg ble helt utslitt, forklarer TV 2-profilen.

Han kjente også på frykten i forbindelse med en episode da feberen stod på som verst.

- Det var da jeg skulle på do en natt. Jeg vet ikke om jeg besvimte eller om jeg mistet balansen, men da var jeg plutselig oppe i badekaret. Det var en ganske ekkel følelse, sier Lersveen, som i ettertid har tenkt at han var heldig som ikke slo hodet i fallet.

Det var imidlertid den eneste gangen han var ordentlig redd.

Les også: Hevder Solskjær må forberede seg på alvorsprat

Takker Bjørndalen

Noe av grunnen til det var støtten han fikk underveis av både helsepersonell, kone, kolleger og ikke minst Ole Einar Bjørndalen.

- Det høres kanskje litt pussig ut, men han er én av de idrettsfolkene jeg har møtt opp gjennom årene i forbindelse med jobben som jeg har opprettholdt kontakten med.

- Tidligere i vinter sa han til meg at «hvis du får den korona-driten, så ringer du meg».

Lersveen forteller at han begynte å le den gangen av «doktor Bjørndalen», men skiskytterlegenden var fast bestemt.

Derfor tok TV 2-profilen kontakt med den norske OL-helten da han ble informert om at koronaprøven var positiv.

Bjørndalen kom da med noen klare råd. Ett av dem var å gå til innkjøp av en oksygenmåler som måler oksygenmetning.

Lersveen gjorde som Bjørndalen sa og dagen etter ringte den norske OL-helten opp igjen.

- Da var det klar beskjed om at den oksygenmåleren bør ligge på 95 og oppover. Hvis den skulle nærme seg 90, så måtte jeg ikke ringe fastlegen, men ambulansen for da var jeg ille ute, humrer Lersveen.

Oksygenmåleren nærmet seg imidlertid aldri 90 prosent og måleren ble i stedet en form for trygghet. Det gjorde også Bjørndalen som fortsatte å ta kontakt.

- Det fantastiske er at han i dagevis ringte både tidlig og sent for å høre hvordan det gikk. Det var oppmuntrende for meg. Jeg synes det er så hyggelig å fortelle at en av de største egoistene jeg har møtt gjennom jobben bryr seg på den måten. Det var helt fantastisk, sier 68-åringen.

Les også: Rudiger glemmer aldri De Rossis ord etter rasistiske rop fra tribunen

Tilbake i jobb, men fortsatt preget

Sakte, men sikkert har viruset gitt slipp og Lersveen er nå tilbake i jobb - halvannen måned etter at han ble smittet.

68-åringen er fullstendig klar over at han har sluppet billig unna i forhold til mange andre som har vært smittet og er tydelig på at det ikke er synd på ham.

Likevel er han ærlig på at det har vært en prosess både fysisk og mentalt å komme seg til hektene igjen.

Lersveen forklarer at han startet forsiktig med noen enkle rutiner. Gode søvnrutiner og rolig aktivitet i frisk luft har vært viktig.

Først øvde han på å få tilbake balansen ved å gå på noen toalettruller som han rullet ut i gangen sin. Senere begynte han å gå turer ute.

- På den første turen ut så måtte jeg bare snu.

- Det var som ekspedisjon å gå rundt blokka. Så utviklet det seg. Gåturene ble etter hvert lengre og behovet for å sitte ble mindre, forteller han.

Les også: Telegraph: - Solskjær blir tilbudt ny kontrakt

TV 2-profilen ser resultater av innsatsen, men er fortsatt ikke hundre prosent.

- Nå går jeg det jeg jogger i distanse. Jeg har dårligere kondisjon og så føler jeg at jeg har «jet lag» ganske ofte, men jeg er arbeidsfør.

Lersveen er klar over at mange begynner å bli slitne og lei av koronarestriksjoner, men 68-åringen oppfordrer folk til å fortsette å ta viruset på alvor.

- Vi har vært så heldig oppe i den steinrøysen her når det gjelder korona at det er nesten ufattelig når man ser hvordan det har vært i andre land.

- Det er viktig å ha respekt for det her. Det tror jeg noen og enhver bør ta innover seg. Dette er en pandemi og det er ganske dramatisk, synes jeg.

Nå oppfordrer han folk om å fortsette å følge smittevernsreglene, samtidig som man prøver å leve så normalt man kan.

Selv håper han snart å kunne jogge rundt kongsgården igjen.