TV 2 skriver mandag kveld at Gabriel Rasch i 2015 blir sportsdirektør i Team Sky.

Rasch har foreløpig ikke forlenget kontrakten med det britiske laget, men i sommer fortalte 37-åringen at både han og Sky ønsket å fortsette samarbeidet.

Les også: Rasch blir trolig i Sky

Ny jobb i 2015
TV 2 skriver at nordmannen har fått tilbud om å sykle på laget også i 2014, før han i 2015 blir sportsdirektør.

- Om dette stemmer, er det veldig bra, begynner Gino Van Oudenhove til procycling.no.

- Alltid vært en smart rytter
Van Oudenhove er sportsdirektør i Joker Merida og var Rasch' sjef før han ble proff i 2008. Han forteller at 37-åringen er en type som passer oppgaven som sportsdirektør.

- Han har alltid vært en smart rytter. En jobb som sportsdirektør er mer enn å bare styre lagets taktikk, men Gabriel har gode forutsetninger for et sånt arbeid, fortsetter Van Oudenhove.

I årets sesong syklet nordmannen blant annet monumentene Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. Hans seneste oppgaver for det britiske laget var endagsrittene GP de Québec og GP de Montréal i Canada.

Får rolle som sportsdirektør
Rasch har flere ganger fungert som én av dem som styrer Sky-laget i ritt, en såkalt «road captain». Da er han et viktig bindeledd mellom sportsdirektøren i følgebilen og lagets ryttere, og passer på lagkameratene og kommer med innspill på taktikken underveis i et ritt.

TV 2 skriver at Rasch vil bli en av sjefene i laget, og at han får tittelen sportsdirektør.

Sykkelkommentator Johan Kaggestad skryter også av 37-åringens taktiske egenskaper.

- Dette er en fantastisk tillitserklæring til Rasch, og det betyr at Sky har sett noe spesielt ved ham. Han har et veldig bra hode for sykkeltaktikk, sier Kaggestad til TV 2.

Sky har allerede én nordmann i støtteapparatet. Kurt Asle Arvesen har i årets sesong vært trener for flere Sky-ryttere, samt at han har styrt laget som sportsdirektør i flere ritt. Blant annet var han én av Skys sportsdirektører i vårklassikerne.

Les også: - Dette er det verste jeg har sett noen gang

Fra og med 2015 melder TV 2 at det blir to nordmenn som skal forsøke å hjelpe Edvald Boasson Hagen, Chris Froome og andre ryttere hos Sky til triumfer.

Det har foreløpig ikke lyktes procycling.no å komme i kontakt med Rasch.