OBERSTDORF / OSLO (Nettavisen): Den erfarne TV 2-journalisten Ernst A. Lersveen ble fratatt akkrediteringen i VM i forbindelse med herrestafetten fredag.

Nettavisen ble vitne til at Lersveen måtte forlate hovedpressesenteret i Oberstdorf der han skal ha fått beskjed om at akkrediteringen hans ikke lenger var gyldig.

Skal ha filmet et sted han ikke hadde lov

TV 2-reporteren ankom pressesenteret etter fredagens stafett, men måtte raskt forlate senteret etter at QR-koden på akkrediteringen hans ikke lenger var aktiv.

Nettavisen har vært i kontakt med TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen, som henviser videre til nyhetsleder Espen Solbakken.

Solbakken sier følgende når Nettavisen tar kontakt:

- Det hander om at vi har fått en beskjed fra rettighetshaver Infront om at det gjelder «entered zone without permission», at han har filmet på et område han ikke har akkredittering, sier Solbakken.

TV 2-sportens nyhetsleder er usikker på om Lersveen vil få akkrediteringen tilbake, men mener kanalen er godt dekket likevel.

- Vi finner løsninger for de to siste dagene. Per nå har vi en annen reporter på plass, som vi vil bruke i mixed zone, og så får Ernst jobbe utenfor, dersom han ikke får akkrediteringen tilbake, sier Solbakken.

Det var VG som omtalte saken først. Solbakken sier til avisen at Lersveen er av en annen oppfatning enn arrangøren om hvorvidt han gjorde et forsøk på å gjøre et intervju der han stod. TV 2-reporteren hevder han bare ville høre hvor langt bak Norge var ved veksling.

Mediekoordinator i Oberstdorf Miriam Frietsch sier Lersveen har brutt reglene en rekke ganger iløpet av mesterskapet.

- Han brøt reglene ved flere anledninger og ble advart. Vi måtte ta akkrediteringen, sier Frietsch til Nettavisen.

Strenge regler

Det er strenge regler knyttet til hvor man kan filme i pressesonen på stadion i Oberstdorf og flere journalister har fått flere advarsler i løpet av mesterskapet for å ha tøyd grensene.

Uten akkreditering får Lersveen ikke være til stede på de gjenstående VM-konkurransene.

Lersveen har lang erfaring med å dekke langrenn for TV 2. Han har vært ansatt der siden 1995.