RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 sikrer seg mesterskap

TV 2 har sikret seg rettighetene til håndball-EM for kvinner og menn i 2008 og 2010, og fortsetter dermed den langvarige satsningen på denne idretten.

- Mesterskapene i håndball har vist seg å være svært attraktive for oss, og vi er naturlig nok svært fornøyde med å ha sikret oss fire nye mesterskap, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Sammen med TV2 Danmark og svenske TV4 har TV 2 valgt å forlenge samarbeidet om kjøp av rettighetene til de fire neste europamesterskapene i håndball. Det er rettighetsselskapet Infront Sports & Media AG som har solgt tv-rettighetene på vegne av det europeiske håndballforbundet.

Store seersuksesser
- Vi har hatt noen av våre største seersuksesser i EM- og VM-sluttspillene for kvinner, og med mesterskapet i januar viste også gutta at de klarte å skape entusiasme blant tv-seerne. Det lover godt også for fortsettelsen, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Av mesterskapene som det nå er signert avtale om, vil EM-sluttspillet for menn i 2008 bli spilt i Norge, med TV 2 som vertskringkaster. Norge er dermed automatisk kvalifisert til dette mesterskapet som arrangør.

Fornøyde rettighetshavere
Også rettighetshaveren Infront er fornøyd med den nysignerte avtalen.

- Vi er svært fornøyde med utsikten for et vedvarende samarbeid med disse ledende kringkasterne i Skandinavia. De har gjort svært mye for å gjøre sporten mer populær og har utviklet håndball-EM som tv-produkt, sier Oliver Seibert, mediadirektør i Infront.

Tre av de mest sette TV 2-sendingene gjennom tidene er håndballkamper. VM-kampen i 1997 er TV 2s tredje mest sette sending noensinne, med 1 392 000 seere, VM-kampen i 1999 mot Frankrike er den femte mest sette, med 1 337 000 seere, mens EM-kampen mot Danmark i 2004 plasserer seg som den niende mest sette sendingen, med 1 275 000 seere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere