Så skjedde det igjen.

«Beklager, noe er galt. Vi jobber med å løse problemet.»

Det var meldingen som kunder hos TV 2 Sumo, som ville følge fotballkampen mellom Chelsea og Manchester United søndag ettermiddag, ble møtt med underveis i første omgang av storkampen i Premier League.

Det er ikke første gang det har vært feil med TV 2 Sumo under Premier League-kamper: Senest i desember brøt systemet sammen under Premier League-runden i England.

- Jobbes med akkurat nå
- Systemet er ikke nede, men det er en treghet i systemet. Det jobbes med å løse det akkurat nå, forteller TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til Nettavisen i pausen av kampen mellom Chelsea og Manchester United.

Da var det 20 minutter siden Dahl hadde fått beskjed om at noe var galt.

- Når er systemet oppe og går igjen?

- Så fort som overhodet mulig. Det jobbes med det akkurat nå, og det har blitt jobbet med en stund.

Vil vurdere kompensasjon
Han innrømmer at TV 2 Sumos nedetid samtidig som Chelsea og Manchester United møtes til den viktige PL-kampen på Stamford Bridge er dårlig timing.

- Det er alltid dårlig timing når det er viktige fotballkamper, sier Dahl.

- Vil kundene som ikke får sett kampen få kompensasjon?

- Det vil vi komme tilbake til i etterkant. Vi gjorde det sist, og vi ønsker ikke at kundene våre skal bli skadelidende.

- TV 2 sin skyld
- Som du sier: Det er ikke første gang det er feil med systemet deres?

- Det har ikke vært mye, men det er riktig - vi hadde en episode før jul. Vi ønsker ikke at det skal være sånn, spesielt ikke noen få uker før OL, sier Dahl, som ikke kan garantere at det samme ikke skjer under OL.

- Jeg kan dessverre ikke gi noen garantier, men vi har gjort alt som er mulig å gjøre for å oppskalere våre systemer.

- Hvem har ansvaret for at dette går galt?

- Det er et komplekst system, men dette er TV 2 sin skyld. Vi ønsker ikke å skylde på verken den ene eller den andre. Når Sumo ikke fungerer som det skal er det vi som ikke leverer. Systemet er oppskalert kraftig, så det har ikke noe med kapasitet å gjøre. Publikum trenger ikke å frykte at det er kapasitetsproblemer som forårsaker dette. Det er teknikken som svikter, sier kommunikasjonssjefen i tv-kanalen.

PS. Ti minutter ut i andre omgang ser alt ut til å virke som det skal hos TV 2 Sumo.

Her er noen av reaksjonene på Twitter:

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED