TV 2 opplyste på sine nettsider søndag at Jesper Mathisen positive koronatest dagen etter tapet for Tyrkia førte til at deres ansatte ikke ville delta på søndagens landslagstrening.

Mathisen har vært i Marbella under landslagssamlingen, og var senest lørdag på plass på stadion da Norge tapte 0-3 for tyrkerne.

Det ble understreket at fotballeksperten nylig har vært koronasyk, og at den positive testen sannsynligvis var en såkalt falsk positiv. Det kunne TV 2 bekrefte søndag kveld.

Etter å ha fått beskjed om den positive testen, tok han en hurtigtest som viste seg å være negativ. Nå har resultatet av en ny PCR-test kommet. Også den var negativ.

– Falsk alarm! Vi antok at Jesper sin forrige PCR-test ga et uriktig resultat. Vi tok likevel ingen sjanser og satte hele teamet vårt i karantene. Når Jesper nå har fått negativt svar - både på en hurtigtest og på en ny PCR-test så fortsetter vi som planlagt. TV 2-teamet reiser dermed til Montenegro i morgen tidlig, sier TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl.

Mathisen selv tok den positive testen med fatning.

– Jeg hadde korona for fem uker siden, og da kan det visstnok testes positivt en god stund etter. Jeg håper og tror det bare er det. Formen er fin, sa Mathisen tidligere søndag.

– Jeg har fått beskjed om at det kan slå ut positivt på tester 90 dager etter, fordi det kan finnes spor av korona. Jeg var klar over at dette kunne skje. Jeg testet negativt før avreise og har testet negativt her nede. Jeg har heller ikke hatt kontakt med noen andre enn de som er i min kohort, fortsatte han.