*Nettavisen* Sport.

TV 2 utfordrer NRK om skiskytingen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

TV 2 bestemte seg mandag for å by på rettighetene til verdenscupen i skiskyting for de fire neste sesongene.

04.02.13 15:24

TV 2 har rettighetene til kommende vinter- og sommer-OL, mens NRK fortsatt har rettighetene til verdenscupene i de fleste vinterøvelsene. Derfor kaster kanalen seg inn i kampen om skiskyting. Idretten er ledig på markedet fra 2014 til 2018.

- Med den teppeleggingen noen måneder på vinteren sikret NRK seg andeler på helgene som plager hele TV 2. Vi ser at vi både av hensyn til OL og fordi vi ikke vil bli minimalisert i helgene på vinteren, er nødt til å tenke annerledes, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen ifølge Aftenposten.

Han vet ikke hvor mye det vil koste, men synes at skiskyting er overraskende billig i forhold til andre idretter.

TV 2 vil også konkurrere med NRK når rettigheten til andre store vinteridretter som alpint, langrenn og hopp går ut i årene framover. Første ledige verdenscup var altså skiskyting hvor fristen gikk ut mandag.

For NRK var det et stort nederlag da TV 2 fikk rettighetene til vinter-OL i Sotsji 2014 og sommer-OL i Rio de Janeiro i 2018.

Skiskytterforbundet synes det er greit at det er rift om deres produkt.

- Vi må på en måte være takknemlig og glad for at mange vil legge inn bud. Det viktigste for oss er å få det ut til en kanal slik at vi får dekket hele landet, sier skiskytterpresident Tore Bøygard. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.