Gå til sidens hovedinnhold

TV 2 vant kampen om Premier League-rettighetene

TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen kaller avtalen utrolig viktig. Han lover økt satsing, men kan ikke si om produktet blir dyrere for seerne.

– TV 2 har i dag kjøpt rettighetene til å sende Premier League for sesongene 2016/2017, 2017/2018 og 2018/2019. Rettighetene gjelder alle plattformer, bekrefter kanalen i en pressemelding fredag.

TV 2 har hatt Premier League-rettighetene de siste tre sesongene. Store deler av kanalens driftsoverskudd skal ha kommet fra overskuddet fra Premier League.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes er tilfreds med at avtalen er i boks.

– Vi vil fortsette å satse tungt på Premier League de kommende årene, sier han.

VG erfarer at TV 2 må betale 1,6 milliarder kroner for rettighetene.

Les også: Tøff kamp om norske fotballrettigheter

– Viktig

Sportssjef i kanalen, Vegard Jansen Hagen, legger ikke skjul på at stemningen nå er svært god i TV 2-leiren.

– Dette er en veldig viktig avtale for TV 2. Vi har satset på Premier League over tid, og vi føler et sterkt eierskap til disse rettighetene. Nå føler vi bare en enorm glede og lettelse, sier han til NTB.

Jansen Hagen ønsker ikke å si noe om innholdet i eller verdien på den nye avtalen.

– Informasjonen må komme ut i riktig rekkefølge. Det jeg foreløpig kan si er at vi skal levere et enda bedre tilbud. Vi kommer til å styrke den redaksjonelle satsingen, fastslår Jansen Hagen.

Debatt rundt lørdagskamper

Et tema som skaper mye engasjement blant norske Premier League-fans er lørdagskampene. Restriksjoner i den nåværende avtalen gjør at TV 2 kun kan sende én lørdagskamp med avspark klokken 16.

– Vil dette endre seg?

– Slik som avtalen er nå vil det ikke bli noen endring i dette. Dette er Premier Leagues egne regler, og de er veldig tydelige på at det skal være slik. Det er en del av prisen vi må betale, svarer Jansen Hagen.

– Jeg vet at mange er opptatt av dette. Vi står overfor tøffe valg hver eneste lørdag, legger han til.

Sportssjefen ønsker ikke å svare på om det vil bli dyrere for folk å se på Premier League som følge av den nye avtalen.

– Det kan jeg ikke kommentere i dag. Jeg kan bare gjenta at vi har et mål om å levere et stadig bedre tilbud. Dette er en gledens dag for oss som jobber med engelsk fotball, sier Jansen Hagen.

Ambisiøs

Snart starter også kampen om TV-rettighetene for norsk eliteseriefotball de neste årene. Jansen Hagen antyder at TV 2 vil kjempe også om disse rettighetene.

– Jeg ser at det spekuleres i om TV 2 har «svidd av alt kruttet» på Premier League-rettighetene. Men jeg tenker at TV 2 har vist sin kompromissløse ambisjon når det gjelder satsing på attraktive TV-rettigheter, sier sportssjefen.

– Vi har hatt suksess med Tippeligaen tidligere, og vi kommer nok til å være interessert denne gangen også. Vi ønsker å satse på attraktiv sport. Men det er for tidlig å si noe mer om dette nå, tilføyer han.

Det var TV 2 og Discovery som var med i sluttkampen om de ettertraktede rettighetene.


Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken