28 tommer.

Det er jo en helt grei TV på en studenthybel, men det er også omkretsen rundt det ene av syklist Robert Förstemanns lår.

Det ble skapt storm rundt den tyske banesyklisten under sommerens OL i London, da lagkamerat Greg Henderson la ut et bilde av «understellet» hans ved siden av André Greipel på Twitter.

Greipel er ingen smågutt selv og bærer tilnavnet «Gorillaen», men så ut som alt annet enn det ved siden av den tyske muskelbunten.

- Du trodde Greipel hadde store bein. Det var en «quad off» (sammenligning av lårmuskler) i den tyske leiren i dag. Greipel tapte, skrev Henderson i teksten.

Verdenskjent Twitter-bilde
Bildet gikk sin seiersgang verden over, og ble aktualisert igjen denne helga etter at ITV-programleder Sian Welby ble sendt ut til velodromen i Manchester for å ta en nærmere titt på monsterlårene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Welby var utstyrt med målebånd, og skrev følgende på Twitter i etterkant:

- Den ene låret hans var en tomme større enn midjen min, skrev programlederen ifølge Daily Mail.

28 tommer tilsvarer 71,12 centimeter, så du kan jo finne fram målebåndet hjemme og se hvor langt du kommer!

- Få ta bilde av låret ditt!
Förstemann var i England for å konkurrere under den tredje i rekken av «Revolution Series» denne helga.

I forkant ble han spurt om hvordan han så på å returnere til England for første gang siden OL og det berømte bildet ble lagt ut:

- Det er et morsomt bilde, men det var ikke planlagt at det skulle bli en stor hit på internett. Det ble publisert av aviser verden over. Resultatet for min del ble at jeg fikk hundrevis av intervjuforespørsler på grunn av beina mine.

- Det er helt vilt. Etter det bildet er det mange som stopper meg og ønsker å ta bildet av beina mine. Men jeg er ikke lei av det. Jeg tror det er bra at sporten vår, spesielt i Tyskland, blir mer populær på grunn av slike oppslag, fortalte han til cyclingrevolution.com før helgas stevne.

Verdensmester i lagsprint
26-åringen fra Greiz er 1.74 høy og veier 90 kilo. Det kanskje ingen grunn til å legge til at kroppsvekten består av en god del muskler.

Han er også en dyktig banesprinter, noe VM-gullet i lagsprint fra danske Ballerup i 2010 dokumenterer.

I tillegg har han altså lårmuskler som får de fleste syklister til å se ut som smågutter. Og bare så det er sagt: Det er vanligvis lite å utsette på lårpartiene til disse idrettsutøverne.