Manchester United-spiss Wout Weghorst har aldri lagt skjul på at han har vært Liverpool-supporter. Nederlenderen var på banen i søndagens møte på Anfield, der gjestene fra Manchester ble nedsablet med smått sensasjonelle 0–7.

I kjølvannet av kampen har dukket opp bilder av Weghorst i spillertunnelen før kampen. I en episode av «Inside Anfield» ser vi at spissen tar på det berømte «This is Anfield»-skiltet rett før han går ut på gressmatta for å spille kampen.

Det har selvsagt skapt rabalder og mange reagerer med sinne på at spissen viste en slik gest overfor erkerivalen.

LES OGSÅ: Liverpool-supporter risikerer utestengelse på livstid

Klopp med fy-fy-beskjed

Liverpool-manager Jürgen Klopp har til og med advart egne spillere mot å ta på skiltet før kamp. I 2016 gjorde tyskeren det klart at spillerne måtte vinne noe, før de fikk lov til å ta på det ikoniske Anfield-skiltet.

Siden den gang har de røde fra Merseyside vunnet både Champions League og Premier League, noe som har ført til at Klopp har slakket litt opp på reglene. Virgil van Dijk, Harvey Elliott og Cody Gakpo tar alle på skiltet i det samme klippet som Weghorst.

– Jeg har bedt spillerne mine om å ikke røre skiltet fram til vi har vunnet noe, sa Klopp tilbake i 2016.

– Det handler om respekt. Jeg tok på det selv i 2014 da vi var her med Dortmund og vi tapte 4-0, sa tyskeren den gang.

Weghorst og United gikk riktig nok nylig seirende ut av ligacupen og kanskje det var den tittelen som fikk 30-åringen til å prøve lykken.

Uansett slo det ikke spesielt heldig ut, da United altså hadde en av sine verste dager i Premier League-æraen på Anfield søndag.

– Mener han bør sparkes

I sosiale medier er selvsagt mange United-fans irriterte etter at bildene fra spillertunnelen kom ut og flere påpeker at er det én ting du ikke skal gjøre som Manchester United-spiller, så er det å ta på Anfield-skiltet før en kamp mot Liverpool.

Ta Premier League-quizen:

Mange mener imidlertid også at reaksjonene mot Weghorst er i strengeste laget.

– Jeg har sett at mange mener Weghorst bør få kontrakten terminert og at han bør sparkes for å ha berørt Anfield-skiltet. Kjære vene, det er millioner av bortespillere som har tatt på det skiltet for å vise sin respekt, skriver tidligere Liverpool-mann Don Hutchinson.

– Jeg har gjort det selv. Bare ikke da jeg spilte for Everton. Det er ingen, mener Hutchinson videre.

Han spilte for Liverpool i perioden mellom 1990 og 1994, og dro på seg Everton-drakten mellom 1998 og 2000.

Fotballjournalist Oliver Kay har også fått med seg reaksjonene.

LES OGSÅ: Bildene av United-stjernene du ikke fikk se: – Ønsker å gjemme seg

– Liverpool-fan Wout Weghorst får tyn for å ha tatt på «This is Anfield»-skiltet før søndagens 0-7-tap. Ikke det smarteste trekket, for å være ærlig, skriver The Athletic-journalisten på Twitter tirsdag ettermiddag.

Weghorst kommenterer

Selv har spissen, som er på lån i United fra Burnley ut denne sesongen, tidligere vært åpen om forholdet til Liverpool.

Etter at bildene fra Anfield har blitt en stor sak i både engelske og internasjonale medier, kom han tirsdag kveld med en uttaelelse.

- Det er sjelden jeg kommenterer saker i media, men denne er verdt det, for dere Manchester United-fans er så viktig for meg. Jeg ønsker å forklare videoen som sprer seg nå. Fra landslaget vet jeg at Virgil (van Dijk) alltid tar på skiltet og det eneste jeg ønsket å gjøre var å stoppe ham fra å ta på det og fyre ham opp litt før kampen, skriver han på Instagram.

- Som barn støttet jeg alltid FC Twente og nå er jeg en stolt spiller i Manchester United. Min lojalitet til denne utrolige klubben bør aldri bli stilt spørsmål ved. Søndag var en grusom dag for oss alle og vi gjør alt for å rette det opp de kommende ukene. Vi skal slå tilbake og nå målene våre for sesongen, skriver Weghorst videre i innlegget.

Tidligere i karrieren har han imidlertid sagt følgende i et intervju:

– Jeg har alltid sett på Liverpool som en spesiell klubb. Jeg får fortsatt gåsehud når jeg hører You'll never walk alone. Det er andre bra klubber i England, og så har jeg alltid likt AC Milan, sa han til DAZN i 2020.

På den tiden var nederlenderen Wolfsburg-spiller.

I et annet intervju er nederlenderen også sitert på at det har vært en barndomsdrøm for ham å få spille for Liverpool.