Saken oppdateres!

Lillestrøm - Vålerenga 2-0

ÅRÅSEN / AKERSGATA (Nettavisen): Lillestrøm kjørte over Vålerenga og vant fullt fortjent 2-0 i hatoppgjøret på Åråsen, onsdag kveld.

Anført av midtstopperne Tom Petterson, Espen Garnås og Igoh Ogbu, var det et mesterlig LSK-lag som inntok tabelltoppen. Forsvaret holdt Vålerenga unna og hindret baklengs, samtidig som de to førstnevnte stanget inn hver sin scoring.

I Discoverys fotballstudio var de ikke nådeløse i kritikken av Oslo-klubben. Christian Gauseth hadde en disputt med VIF-trener Dag Eilev Fagermo tidligere i uka, og onsdag meldte han på ny.

- Vålerenga skaper ingenting. Det er kjempegrunn til bekymring. De er milevis unna på alt!, freser fotballeksperten.

Les også: Nikita Haikin med grusom tabbe da Bodø/Glimt snublet

Raser mot Fagermo

Fagermo er ikke enig i at laget er langt unna Lillestrøm.

- Vi taper på to dødballer. De skaper ikke en målsjanse i åpent spill. Det er derfor vi taper 2-0. Vi gjør en god bortekamp, selv om vi skulle skapt noe mer. Som trener må du se helheten. Det er en tett og jevn kamp, ytrer telemarkingen i intervju med Discovery.

KFUM-trener Jørgen Isnes satt også i Discovery-studio. Han reagerer på Fagermos intervju.

- Lillestrøm er bedre enn Vålerenga i den kampen her. Det tror jeg alle ser. Jeg synes dette er lite respekt overfor Lillestrøm, sier han.

- Det er latterlig det han sier. At Lillestrøm bare er dødball er løgn. De har alt Vålerenga ikke har. Karakterer, folk som møter opp, innstilling, typer i ulike roller, hvordan laget ligger i ulike formasjoner. Det Lillestrøm-laget her er virkelig godt! I stedet burde han gå bort til Geir Bakke og spørre om tips. Vær så snill, litt mer respekt overfor de som kan dette veldig mye bedre enn deg selv, raser Gauseth.

Nettavisen skulle konfrontere Fagermo med Gauseths utbrudd etter kampen, men treneren nektet å stille opp i intervju.

Lytt til Nettavisens fotball-podkast her:Misfornøyd Dønnum

Gjestenes Aron Dønnum stilte dog opp. Han var, i likhet med sjefen sin, ikke spesielt imponert over det Lillestrøm kom med. Han kaller rett og slett gultrøyene for feige.

- Jeg er sur og frustrert. Vi visste at de er gode på dødball og et vanskelig lag å møte. De spiller med fem bak og spiller feig fotball, mener jeg. Hva skal vi få gjort?, undrer Dønnum i møte med Nettavisen etter kampen.

Han innrømmer at lagets dårlige start på sesongen tærer på.

- Det hadde vært lettere å ta det tapet mot Lillestrøm med noen flere seire, men nå er det helt jævlig. Det føles ekstra tungt fordi vi ikke har fått de poengene vi ønsker. Akkurat nå føles dette ganske tragisk. Jeg gjorde ikke noe annet enn å beklage til fansen i Belgia heller, så det er naturligvis tungt å gjøre det her også, innrømmer han.

Ni dødballscoringer

Det skulle ta en drøy time før kampens første mål kom.

Tom Pettersson steg til værs og stanget vertene i føringen på et hjørnespark.

- Lekkert! Det er en klasseheading fra Pettersson. Nå har Lillestrøm ni dødballmål denne sesongen, som er helt enorme tall.

Og også 2-0 kom etter nettopp en dødball. For Lillestrøm opprettholdt trykket etter et nytt hjørnespark. Pettersson fikk tak i ballen og slo den inn i Vålerenga-boksen. Vetle Dragsnes flikket ballen lekkert videre og på bakerste stolpe dukket Espen Garnås opp.

Dermed var kampen avgjort, og gultrøyene kunne kontrollere inn til tre nye poeng.