Real Madrid leverte en snuoperasjon av de sjeldne i onsdagens Champions League-semifinale mot Manchester City og tok seg til finalen mot Liverpool 28. mai.

City så ut til å ha avgjort kampen da Riyad Mahrez scoret, men to mål av Rodrygo på overtid sørget for at kampen gikk til ekstraomganger. Der skaffet formspiller Karim Benzema en straffe som han selv sendte i mål og dermed var spanjolene videre.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti er ingen fersking i Champions League-gamet og tok seg onsdag til sin totalt femte finale i den gjeveste europacupen som trener.

Kroos hyller grepet

Under den dramatiske semifinalen fanget TV-kameraene opp bilder av italieneren i aksjon borte sidelinjen og disse har i etterkant av kampen blitt mye delt på nettet.

LES OGSÅ: Milliardtap for styrtrike PSG

Bildene viser Ancelotti i samtale med Toni Kroos og Marcelo. Ifølge Kroos så pratet de tre om hvilke spillere Real Madrid burde byttet inn underveis i kampen.

- Ancelotti ville vite hva de mer erfarne spillerne tenkte om hvilke bytter han burde gjøre i ekstraomgangene, sa tyskeren i et intervju etter oppgjøret.

- Situasjonen beskriver ham veldig bra som trener og det er derfor han jobber så bra med laget, sier den erfarne midtbanemannen videre om sjefen.

I løpet av ekstraomgangene tok Real Madrid blant annet ut matchvinner Karim Benzema og satte på midtbanespilleren Dani Ceballos. Vinicius Junior måtte også vike plass for Lucas Vasquez i andre ekstraomgang, mens midtstopper Eder Militao pådro seg en skade og ble byttet med Jesus Vallejo da rundt fem minutter gjensto.

LES OGSÅ: Tre skadd etter supporterbråk i Frankfurt

Den tidligere Spania-proffen Henok Gotom, som er ekspert i svenske C Moore sine sendinger, likte det han fikk se av Real Madrids trener i semifinalen.

- Jeg har aldri likt trenere som tenker at om han spør spillerne om råd, så får han mindre autoritet. Det Ancelotti gjorde onsdag er fasit på en sann leder. Han er såpass trygg på seg selv, at han spør spillerne om bytter, skriver han på Twitter.

Berg-og-dalbane

Den spanske storklubbens vei til finalen i Paris har vært en skikkelig berg-og-dalbane. Laget har vært i trøbbel flere ganger, men slått effektivt tilbake.

Allerede i åttedelsfinalen så Real Madrid ut til å kunne ryke ut, da de lenge slet mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant den første kampen i Paris og hadde lenge spanjolene i kne i returkampen. Tre mål av Benzema i løpet av den siste halvtimen sørget imidlertid for at alt ble snudd på hodet og Real Madrid gikk videre.

LES OGSÅ: Real Madrid til Champions League-finale etter uvirkelig snuoperasjon

I kvartfinalen mot Chelsea vant det spanske laget borte med 3-1, men fikk problemer hjemme på Santiago Bernabeu. Da Timo Werner ga londonlaget en 3-0-ledelse etter 75. minutter i returkampen var Real Madrid ute, men en scoring av Rodrygo ti minutter før slutt og en av Benzema langt inn i overtiden fikset avansement.

Også i semifinalen mot City spøkte det lenge for Ancelottis menn. De ble til tider rundspilt av de lyseblå på Etihad i den første kampen, men City var ikke flinke nok til å utnytte sjansene. Samtidig tok Real Madrid svært godt vare på sine.

Den første kampen endte smått utrolig med 4-3 til City og dermed var det fortsatt håp for Real Madrid. Da allerede nevnte Mahrez scoret på Santiago Bernabeu onsdag kveld, så håpet igjen ut til å svinne, men nok en gang slo Madrid-klubben tilbake.

CL-veteran

Ancelotti ble hentet inn som ny hovedtrener i Real Madrid før den inneværende sesongen. Han tok over jobben etter klubblegenden Zinedine Zidane.

LES OGSÅ: Hevder Lingard takker for seg i United etter brutte løfter: - Føler seg sviktet

Hn har tidligere ledet AC Milan til finalen i Champions League tre ganger (vunnet to) og som trener for Real Madrid i 2014 vant han også turneringen. I tillegg vant han den gjeveste europacupen to gnager som spiller, med AC Milan i både 1989 og 1990.

62-åringen har en lang trenerkarriere bak seg og har blant annet vært i klubber som Juventus, Parma, AC Milan, Chelsea, PSG, Bayern München, Napoli og Everton.

Han var første gang hovedtrener i Real Madrid i perioden 2013 til 2015.