Gå til sidens hovedinnhold

TV-kanal: - Van Dijk kan være ute i 7-8 måneder

Liverpool fradømt scoring på overtid etter hårfin VAR-avgjørelse.

EVERTON - LIVERPOOL 2-2:

Lørdagens Merseyside-derby mellom mellom tabelltopp Everton og tittelforsvarer Liverpool endte med poengdeling etter en rekke høydepunkter for minneboka.

Trolig skulle vertene vært redusert til ti spillere tidlig i kampen da Liverpools stopperprofil Virgil van Dijk ble grisetaklet og skadd. Flotte scoringer i andre omgang, sist da Evertons England-spiss Dominic Calvert-Lewin (23) stanget inn 2-2 med en fantastisk heading, ga likevel nok av andre ting å snakke om.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

I etterkant av kampen meldes det fra vanligvis velinformerte beIN Sports at Virgil van Dijk nå kan bli nødt til å følge Premier League-fotballen fra sidelinjen over en lengre periode.

- I informasjon som vi har fått så har han fått en skade i det fremre korsbåndet (ACL). Hvis det er sant så kan han være ute i beste fall 7-8 måneder, blir det blant annet sagt i studioet til den britiske sportskanalen.

Underveis i oppgjøret var det også flere vakre scoringer å se.

- Se disse bildene, utbrøt en imponert Øyvind Alsaker under TV 2s repriser av Calvert-Lewins prestasjon på scoringen sin.

23-åringen fant nettet i sin femte av fem Premier League-kamper så langt. Totalt har han stått for sju ligascoringer. Calvert-Lewin raget skyhøyt over Liverpool-innbytter Joe Gomez før han på nærmest overmennesklig vis nikket inn utligningen med et pefekt hodestøt.

Noe tidligere hadde Mohamed Salah sørget for Liverpools andre føring i oppgjøret da han hamret inn 1-2 etter en svak Yerry Mina-klarering.

- Helt, helt i ypperste klasse. Vi skrøt av Salah sin scoring. Denne var enda bedre, fastslo TV 2-ekspert Nils Johan Semb om 2-2-målet til Evertons spydspiss.

Klopp: - Jeg forstår det ikke

Dramaet stanset imidlertid ikke der. Få minutter før full tid ble Richarlison utvist etter en stygg takling mot Thiago. Og på overtid trodde kaptein Jordan Henderson at han hadde avgjort kampen med en avslutning som gikk via hansken til Jordan Pickford og i mål.

Etter en gjennomgang av VAR-repriser, viste det seg at Sadio Mané hadde vært i en hårfin offside like før innlegget mot Henderson ble slått. Dermed ble det ikke flere mål enn to til hvert av lagene.

- Pretasjonen var helt topp. Det var en kamp i toppklasse og godt spill fra begge lag. Vi dominerte mot et lag som er fulle av selvtillit og har en klar spilleplan. Dette var antageligvis den beste bortekampen siden jeg kom hit som manager, oppsummerte Liverpools Jürgen Klopp til BT Sport, før han kom inn på kampens mest omdiskuterte situasjoner og VAR-avgjørelser.

Virgil van Dijk ble klippet ned med stor kraft av keeper Pickford i Everton-feltet allerede i første omgangs femte minutt, men uten å bli tildelt straffe fordi han befant seg i offside like før.

Les også: Ingebrigtsen-brødrene knust av «ukjent» nordmann

- Det var en liten offside vil jeg si. Og jeg så ikke den første med Virgil da Pickford kommer inn der. Jeg mener at det er en klar straffe om det ikke er offside, men så er det ingenting. Ikke engang et gult kort. Jeg forstår ikke sånne avgjørelser, skal jeg var ærlig, mener Klopp.

Rett i føringen

Lokaloppgjøret på Goodison Park startet forrykende på flere måter. Gjestene i rødt fant fram et mønsterangrep som resulterte i scoring fra Mané. Det skjedde allerede etter drøye to minutter.

Og akkurat da kamplokka tikket mot fem minutter ble Virgil van Dijk meid ned med stor kraft i Everton-feltet av keeper Pickford. Sistnevnte slapp likevel unna situasjonen uten konsekvenser, siden Van Dijk og flere andre Liverpool-spillere befant seg i offside før innlegget ble slått inn mot nederlenderen ved bakre stolpe.

- Fullstendig hodeløs takling av Pickford. Jeg har sjekket dette med en Premier League-dommer. Kan du vise ut Pickford selv om det er offisde? Svaret er soleklart ja, påpekte Hangeland i pausesendingen til TV 2.

- Så da er spørsmålet: Er kriteriene oppfylt? Sette motstander i fare, for mye kraft, brutalitet. Svaret er «check, check, check», rødt kort. Det finnes ingen tvil om det, fortsatte Norges tidligere landslagskaptein.

Normalt robuste Van Dijk måtte for øvrig halte av banen og ble byttet ut bare noen minutter etterpå.

Ikke VAR-vurdert

TV 2 skal ha fått bekreftet at VAR bare vurderte offsidesituasjonen i forkant av fellingen, og ikke så på Pickfords stygge manøver mot Van Dijk.

- Dette her er den styggeste taklingen jeg kan huske å ha sett på en fotballbane, tilføyde en hoderystende Hangeland.

Les også: Bekreftet: Aleesami fortsetter karrieren i Russland

Evertons keeper ble uansett ikke utvist, og hjemmelaget fikk etter hvert samlet seg. Utligningen ble stanget inn av midtstopper Michael Keane på en god corner fra James Rodríguez etter omtrent 20 minutters spill.

Etter sidebyttet åpnet Liverpool med en god Henderson-mulighet, men deretter var det Everton som begynte å skape store sjanser.

Calvert-Lewin og Richarlison misset på hver sin store mulighet. Sistnevnte headet i stolpen fra spiss vinkel etter innlegg fra Rodríguez.

Salah fant så nettmaskene da han fikk sjansen til å teste skuddfoten etter 72 minutter, men Everton har altså Premier League-toppscoreren, som var helt konge i lufta i sluttminuttene.

Tross ytterligere drama i minuttene som fulgte, ble det ingen vinner av denne sesongens første Merseyside-derby.

Kommentarer til denne saken