Gå til sidens hovedinnhold

TV-reporter måtte beklage etter Chelsea-stjernens intervju: – Jeg gir faen

For første gang på ni år kunne Chelsea på ny løfte Champions League-trofeet etter 1-0-seieren over Manchester City.

Manchester City var store favoritter, men klarte aldri å overliste et bunnsolid Chelsea-forsvar.

Det var tyske Kai Havertz som ble den store helten for London-klubben da han satt inn kampens eneste scoring like før pause, og fikk med det svart kritikerne som har satt spørsmålstegn ved 21-åringens sesong.

Les også: Arkitekt raser mot Ronaldo: – Jeg ble sjokkert

Tuchel med stikk til Abramovitsj

Thomas Tuchel signerte en korttidskontrakt på 18 måneder med Chelsea, og har snudd om på alt etter sin ankomst. Etter Mesterliga-triumf og topp fire-plassering sikret, har tyskeren gode kort på hånda ved en eventuell ny kontraktsforhandling.

– Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror kanskje jeg kan få en ny kontrakt nå, sa Tuchel med et glimt i øyet på pressekonferansen etter seieren.

Ryktene begynte allerede å svirre omkring tyskerens framtid før finalen, og Roman Abramovitsj skal etter sigende sitte klar med et nytt kontraktsforslag.

– Jeg møtte eieren ute på gresset, så det må jo være den beste måten å starte en forhandling på. Eller den verste, for det kan jo nesten bare gå nedover herfra. Vi kommer til å snakke sammen i morgen, og nyte denne seieren nå. Han vet at jeg fortsatt er sulten på suksess.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Tuchel fikk også hyllest over hele Fotball-Europa etter kampen, og tidligere Joe Cole brukte store ord for å beskrive tyskerens prestasjon.

– Han er sett på som en av de meste talentfulle trenerne i verden, og etter seieren i dag kommer han til å skrives inn i historiebøkene som en av de beste managerne i Chelsea gjennom tidene.

– Jeg gir faen

Havertz kom til Chelsea for omkring én milliard kroner, og har vært svært ujevn i prestasjonene etter sin ankomst på Stamford Bridge. På spørsmålet om prislappen har hatt noe å si for selvtilliten til tyskerne, hadde han et klart svar.

– Skal jeg være helt ærlig, så gir jeg faen. Jeg er Champions League-mester, sa Havertz til BT Sports etter triumfen.

Og fortsetter:

– Dette betyr enormt mye for meg, og har vært en drøm i 15–16 år av livet mitt. Jeg tenker på familien min på en dag som denne, og takker de for alt de har gjort for meg. Laget spiller fantastisk og jobber for hverandre, og det resulterer i at vi nå står her som Champions League-vinnere.

Les også: Chelsea vant Champions League – Guardiola kritiseres

– Vi beklager for ordene som ble brukt her, men sånn er det når følelsene flyr, sa TV-reporteren til kamera etter at Havertz hadde snakket ferdig.

Underveis i intervjuet kommer Chelsea-kaptein César Azpilicueta inn og hyller Citys overmann.

– Den fyren her har en helt enorm mentalitet, etter en tøff sesong med mye press. Han kommer til å bli en superstjerne, og i dag var starten på den reisen. Kai er en fantastisk spiller.

Scoringen til Havertz var hans første Champions League-scoring i karrieren, og er den første siden Ilkay Gündogan i 2013 til å score sitt første CL-mål i en finale.