79-åringen Kohei Jinno måtte flytte fra hjemmet sitt i Tokyo før OL i 1964 for å gi plass til OL-stadion. Nå ser det ut som om historien gjentar seg.

Den gamle japanske mannen viser fram et gammelt og falmet svart-hvitt foto, der han og familien poserer stolt foran sitt sentrale hjem i Tokyo. Men det er også det eneste minnet han har av dette hjemmet, for før OL i 1964, det første OL i Asia noensinne, måtte han flytte derfra.

Han og kona fikk et nytt hjem i nærheten av OL-stadion og det gamle hjemmet, men nå gjentar historien seg. Jinno må ut på flyttefot for annen gang på grunn av OL, for nå skal det bygges en vei fram til den nybygde OL-stadion, og huset til Jinno står midt i traseen for den nye veien.

– Skjebnen har ikke vært snill mot meg. Nå må jeg forlate hjemmet mitt for annen gang på grunn av OL. Lekene er kanskje bra for Japan. Jeg tror nok mange japanere er glad for at Tokyo vant fram i kampen om å bli OL-vert i 2020, men jeg er bare trist, sier den gamle mannen.

Den gamle olympiske stadion er blitt et ikon i Japan etter at både åpnings- og avslutningsseremoniene for 1964-OL gikk der. Nå skal denne arenaen rives og erstattes med en ny på omtrent samme sted, og det er i forbindelse med denne ombyggingen og moderniseringen av OL-området at Jinnos hus går med i dragsuget.

Allerede til neste år starter arbeidene med den nye arenaen og med området rundt, så Jinno har ikke lenge igjen i den boligen han har hatt siden 1964.

– Når jeg må flytte igjen på grunn av OL er det som om myndighetene tar fra meg det kjæreste jeg eier etter familien min. Her har jeg bodd i mange år, her har jeg vennene mine, og her er jeg trygg. Jeg elsker dette stedet og alle vennene mine her, men det betyr ikke noe for dem som bestemmer. Derfor føler jeg bare ensomhet og smerte når jeg tenker på hva som kommer, sier 79-åringen. (©NTB)

LES OGSÅ: