RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvil rundt Sastre

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Cervélo presses til å sende Carlos Sastre til vueltaen.

Sent mandag kveld tikket det inn en pressemelding fra Cervélo TestTeam. Der varsles det at avklaringen rundt Carlos Sastre og hans Tour de France-deltakelse er utsatt:

- Vi håper selvsagt at Carlos kan kjøre Tour de France, men helsen hans prioriteres først, sier generalmanager Joop Alberda i Cervélo TestTeam.

Laget oppgir 35-åringens velt under Giro d'Italia som grunnen til utsettelsen.

- Vi er nødt til å avvente en godkjennelse fra vårt medisinske apparat, heter det i pressemeldingen.

Avhenger av Sastre
Tirsdag kunne madridbaserte Marca avsløre deler av deltakerlisten foran årets La Vuelta a España. Den spanske avisen skriver at Sastres tilstedeværelse er en forutsetning for at laget til Thor Hushovd slippes inn i varmen.

16 av 22 lag er allerede klare etter å ha signert en avtale med arrangøren Unipublic allerede i 2008. I tillegg er Xacobeo-Galicia og Andalucia-Cajasur sikret deltakelse på hjemmebane. Team RadioShack, som tidligere i år takket nei til Giro d'Italia, skal også ha mottatt innbydelse, skriver avisen.

Se listen i bunnen av artikkelen!

Dermed kjemper lag som Cervélo TestTeam, Garmin-Transitions, Team Sky, Team Katusja, Skil-Shimano og Acqua & Sapone om de siste tre plassene. Marca skriver at BMC Racing og Vacansoleil trolig ikke får sjansen.

Spennende for Hushovd
Et forfall fra Carlos Sastre foran Tour de France, byr på spennende muligheter for Hushovd. Nordmannen er selv på vei tilbake fra skade og starter Tour-oppkjøringen med Sveits rundt neste helg.

For en uke siden uttalte trener Atle Kvålsvoll følgende om hva et Sastre-forfall vil ha å si for oppbyggingen av Cervélo-laget.

- Med Sastre på laget vil nok oppstillingen bli annerledes. Da vil det være behov for flere klatrere enn ellers, påpekte Kvålsvoll.

Unipublic ønsker ikke å ta glansen til det pågående Critérium du Dauphiné og venter til mandag med å offentliggjøre den endelige listen. Følgelig vet man da med sikkerhet når Sastre går på en ny treukerstur etter den skuffende 8.-plassen i Giro d'Italia.

Les også: Hva nå, Sastre?

Tour de France sykles mellom 3.-25. juli, mens Vuelta a España går mellom 28. august og 19. september.

PS! De 16 lagene som er sikret innpass etter avtalen i 2008 er: Caisse d'Epargne, Euskaltel-Euskadi, Footon-Servetto, HTC-Columbia, Liquigas-Doimo, Astana, Rabobank, Omega Pharma-Lotto, Cofidis, Lampre-Farnese Vini, Quick Step, Team Milram, Saxo Bank, AG2R-La Mondiale, Française des Jeux og Bbox Bouygues Telecom.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere