*Nettavisen* Sport.

Tviler på Cavendish

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Jeg er ikke sikker på at han vinner VM-sprinten, sier Thor Hushovd.

24.08.11 13:30

En hendig mellomlanding på Kastrup, gjorde at Thor Hushovd tidligere i sommer fikk tid til å ta en nærmere kikk på VM-løypa i Rudersdal.

Følg oss på Facebook!

Flere konkurrenter her meldt hjem om en vanskelig og dels teknisk rundløype, men det er ikke nordmannen enig i.

- Det er først og fremst en rask VM-løype. Det er stort sett fin asfalt i underlaget, og jeg er ikke enig med dem som mener at det er en teknisk løype. Jeg synes i hvert fall ikke den er spesielt krevende eller spesielt teknisk, sier Hushovd til procycling.no.

Australierne viste vei
Det er nok australierne enige i. De omtaler den som en «løype som dukker opp i VM-sammenheng hvert femte år og som passer ryttere som hevder seg i raske massespurter».

Les også: Overrasket i VM-uttaket

Dermed gjorde det ingenting at Cadel Evans påla seg selv en tidlig sesongavslutning, og landslagsledelsen i stedet fylte opp laget med spurtere.

I Geelong gikk det er skummelt brudd med flere av sammenlagtfavorittene underveis, før Hushovd, sammen med restene av det som ved starten var et stort felt, maktet å manøvrere seg i posisjon i løpet av de siste, avgjørende kilometerne.

Hvem kjører fra Cavendish?
Den australske løypa inneholdt to knekkere underveis, og en avslutning i motbakke.

I Danmark er det også noen bakker underveis, men nordmannen tror ingen av dem er tøffe nok å skille noe særlig blant favorittene. Det store testen starter 900 meter fra mål, og flater litt ut på de siste 200 meterne. Noe som bør passe den norske delegasjonen perfekt.

- Det er en løype som nesten ingen kommer til å dette av i. Det inkluderer også en rytter som Mark Cavendish.

- Jeg tror ingen klarer å kjøre fra ham der nede, men jeg er heller ikke sikker på at han vinner den VM-sprinten. Det blir en powersprint, utdyper den regjerende verdensmesteren.

Les også: Cavendish i VM-trøbbel

Og denne uttalelsen ble gitt før Cavendish takket for seg under den fjerde etappen av årets Spania rundt.

Vakte reaksjoner
Tirsdag ble det klart at Norge lar Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch støtte han og Edvald Boasson Hagen i jakten på norske topplasseringer.

Det vakte reaksjoner at en rytter som Alexander Kristoff ble droppet på grunn av sine egenskaper som hjelperytter.

- At Arvesen og Rasch er vanvittig mye bedre hjelperyttere enn Kristoff, kjøper jeg rett og slett ikke. Det er mulig jeg er blind, men det skal mer til for å overtale meg om at valget er riktig.

Les hele bloggen hans her!

- Men så later det heller ikke til å være det som er grunnen til at Kristoff er forbigått. For det er liten tvil om at Edvald og Thor har fått lov til ”å ta ut” årets VM-lag, skriver procycling.no-blogger Jonas Lindstrøm.

- Synd for Kristoff
Kristoff tillot seg også å være skuffet på egne vegne i etterkant av uttaket.

- Jeg var med i fjor. Da var laget tre mann. Jeg har kjørt bedre i år og ble blant annet norgesmester. Jeg har klart de uttakskriteriene vi fikk i begynnelsen av sesongen. Det tror jeg ikke Kurt og Gabriel har, uttalte Kristoff til TV 2 Sporten.

Hushovd sier følgende til procycling.no om 24-åringens kandidatur:

- Det er synd for hans del. Kristoff er et ungt og godt talent innenfor norsk sykkelsport, men det er ikke ofte vi stiller med to medaljekandidater i et VM. Da er vi nødt til å ha med ryttere som kan hjelpe oss med å vinne det løpet. Vi er nødt til å ruste opp laget vårt på best mulig vis i forhold til rittet vi skal kjøre. Det vi trenger er ryttere som kan gjøre en jobb for oss fra den første kilometeren og fram til 270-275 kilometer, påpeker 33-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.