Gå til sidens hovedinnhold

Tviler på fransk Tour de France-seier

- Men jeg håper jeg tar feil, sier Frankrikes beste sammenlagtrytter.

En fransk rytter har ikke vunnet Tour de France siden Bernard Hinault gjorde det i 1985.

Nærmest kom Laurent Fignon da han måtte se seg slått med fattige åtte sekunder av Greg LeMond i den episke avslutningen i 1989.

Fransk sykkelsport var lenge nede i en bølgedal, men de siste årene har franske talenter blomstret.

Ingen er komplette nok
Arnaud Demaré og Nacer Bouhanni har utviklet seg til toppspurtere, Sylvain Chavanel kjemper mot de beste på brosteinen mens spesielt Pierre Rolland, Thibaut Pinot og Thomas Voeckler har klatret godt.

I år ble imidlertid Romain Bardet nasjonens beste i Tour de France, på 15. plass. Og skal vi tro Frankrikes beste etapperytter de senere årene, blir det ikke en fransk seier med det første.

- Det er veldig mange gode franske ryttere, som kan gjøre fantastiske ting, men det virker ikke som om noen har alle kvaliteter man trenger for å vinne touren i fremtiden, sier Jean-Christophe Péraud til cyclingnews.com.

- Jeg håper jeg tar feil, men jeg tror ikke det er noen franske ryttere som er komplette nok til å vinne touren.

Vil topp fem
Ag2r-rytteren lå selv lenge an til en topp 10-plassering i årets ritt, men på den siste tempoen gikk absolutt alt galt.

Først falt han under rekognoseringen og pådro seg brist i kragebeinet. Men veteranen beit i seg smerten og kjørte lenge en god tempo. Helt til den siste svingen. Foran familien veltet nemlig Péraud igjen, på samme skulder. 36-åringen matte bryte rittet.

Neste år håper han å igjen kjempe i toppen av rittet.

- Det ville vært en drøm å en dag komme topp fem i sammendraget i touren, men det er veldig vanskelig. I år var jeg i strålende form, men jeg kunne ikke blitt bedre enn nummer syv eller åtte. For å gjøre det bedre, må man være i toppform, ikke ha en dårlig dag og ha litt flaks.

Kommentarer til denne saken