RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Tviler på Giro-start

Lance Armstrong betviler at han rekker årets Giro d’Italia som følge av kragebeinsbruddet.

Armstrong var involvert i en voldsom krasj under første etappe av ritet Castilla y Leon tidligere denne uka. Mye tyder på at episoden kan koste han deltakelsen i årets første store styrkeprøve – Giro d’Italia.

Det innrømmer nå hovedpersonen selv også.

– Giro-starten min er tvilsom, sa Armstrong torsdag – vel vitende om at legene som opererte han tidligere denne uka antydet at det kan ta 12 uker å bli helt frisk etter bruddet i kragebeinet.

Komplisert brudd
Umiddelbart etter uhellet trodde amerikaneren det var godt håp om et betydelig kortere avbrekk fra sykkelsetet. De første røntgenbildene ga imidlertid ikke helt riktig bilde av bruddet.

– Vi trodde det var et enkelt brudd, men det er alltid vanskelig å ta røntgenbilde rett etter en krasj. Nye bilder viste at kragebeinet var delt i ganske mange biter, sa Armstrong i et videoklipp som ble lagt ut til fansen på livestrong.com.

Han innrømmer gjerne at det er uvant å skulle holde seg i ro som følge av en skade.

Håper på Tour de France
– Dette er en ny opplevelse for meg. Jeg har knapt hatt ulykker i karrieren min. Jeg har vært heldig, og derfor er dette nytt, sier amerikaneren – og legger til at den manglende erfaringen med skader gjør det ekstra vanskelig å vite hvor lang tid han trenger for å bli restituert.

Armstrong offentliggjorde torsdag et bilde av den skadde skulderen og metallplaten som er festet med 12 skruer til kragebeinet.

Spørsmålet er nå om han rekker å komme i form til Tour de France – sesongens aller største mål. Starten går 4. juli. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere