Gå til sidens hovedinnhold

- Tvilte aldri på Sigurd

Espen Bredesen var bombesikker på at Sigurd Pettersen ville holde hodet kaldt og sikre sammenlagtseieren i hoppuken.

Mens tv-seerene bet negler, Arne Scheie gikk opp i fistel og hovedpersonen selv var kjempenervøs, var Norges forrige sammenlagtvinner aldri i tvil: Sigurd Pettersen kom ikke til å rote bort den soleklare ledelsen. Bredesen hadde til og med Pettersen som favoritt til dagens renn.

- Etter å ha sett prøvehoppingen i går sa jeg at jeg trodde Sigurd komme til å vinne avslutningsrennet, sier Bredesen til TV 2 Nettavisen.

- Sigurd var nok veldig nervøs før rennet, men det går an å gjøre det bra likevel. Han er flink til å holde fokus på de rette tingene, mener den tidligere hoppukevinner som i dag er NRKs ekspertkommentator.

Hoppukevinneren fra 1994 mener Norges nye hoppstjerne har de rette egenskapene for å bli et stort navn også i fremtiden.

- Han har de menneskelige egenskapene som skal til. Han er ydmyk, og bryr seg ikke så mye om pengene eller bilen han vant i dag. Han trener hardt og er nøyaktig og fokusert. Jeg er sikker på at han kommer til å være blant verdens beste hoppere i årene fremover, hvis han holder seg unna skader, tror Bredesen.

- Hvordan føles det å ikke lenger være mannen det refereres til som Norges siste hoppukevinner?

- Hehe. Jeg kommer jo alltid til å beholde den tittelen. Men det er kjempeartig at det kommer andre til. Dette har Sigurd virkelig fortjent.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter