RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvilte på toppscoreren

(FOTO: Tor-Erik Eidissen/Glimt.no)
Sist oppdatert:
Kent Bergersen var langt fra overbevist om at Thiago Martins (30) var spissen Bodø/Glimt lette etter.

Sju kamper inn i sesongen kan Bodø/Glimt-treneren trygt konstaterer at det var et smart trekk å hente Martins. Brasilianeren har takket for tilliten med ni scoringer. Med det er han selvfølgelig toppscorer i Adeccoligaen, tett fulgt av klubbkompisen Trond Olsen (8 mål).

- Gjorde det rette
- Vi gjorde nok det rette da vi tilbød ham kontrakt, konstaterer Kent Bergersen nå.

Men Glimt-treneren legger ikke skjul på at han var i tvil om hvorvidt Thiago Martins var riktig mann.

- Vi var på jakt etter en stor og sterk spiss som var god til å holde på ballen, men som i tillegg hadde gjennombruddskraft. Det var på det siste punktet vi var litt usikre på Martins.

Perfekt oppspillspunkt
Bodø/Glimt fikk tips om spilleren via den amerikanske agenten som gjorde costarikanerne Roy Miller og Randall Brenes til nordlendinger. Martins kom fra klubben Colorado Rapids i USA, der han ikke scoret mer enn tre mål på 25 kamper i 2006.

- Først så vi et par videoer, men de var av så dårlig kvalitet at de egentlig ikke ga oss noe godt bilde av hva han sto for. Så kom han og trente med oss ei uke. Men selv etter det var jeg i tvil, innrømmer Kent Bergersen.

Nå er all tvil feid til side. I tillegg til å være det perfekte oppspillspunkt, har Martins vist seg som en målgjører av rang.

Nekter å tape dueller
- Den største styrken hans er fysikken. Han er flink til å holde folk unna. Han er ærgjerrig og nekter å tape dueller. I tillegg er han flink til å finne posisjoner inne i boksen og en bra avslutter. Men noe spesielt bra skuddbein har han ikke, sier Bergersen om mannen som likevel har fått jobben som straffeeksekutør.

- Hvor lenge tror du Glimt får beholde Martins?

- Han har en ettårskontrakt med opsjon på to nye år. Hvordan det går i år, har nok mye å si. Jeg tror ikke han blir i Glimt hvis det ikke blir opprykk, sier Kent Bergersen.

PS! Søndag møter Bodø/Glimt Hammerfest i cupen. Se ikke bort ifra at Thiago Martins igjen er på scoringslista.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere