RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvinger ingen til kompiskjøring

(FOTO: Erlend Aas/Scanpix)
Nå kan det bli norsk lagtaktikk i Tour de Ski, men ingen ofres mot sin vilje.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Klassiske fellesstarter står på programmet lørdag, og spesielt på herresiden kommer Norge trolig til å ha en plan for hvordan mannskapet skal disponeres.

De som har lite å gå for, vil bli bedt om å gjøre en innsats for dem som kan hevde seg på etappen og ikke minst sammenlagt i Tour de Ski.

- Vi diskuterte taktikk på et møte torsdag kveld, og skal ha et nytt møte fredag kveld. Det kan nok for eksempel bli aktuelt å be noen gå for bonussekundene tidlig i løpet, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Dahl ofret seg
John Kristian Dahl fikk en slik oppgave på den klassiske 15-kilometeren i Nove Mesto, en oppgave han løste på mesterlig vis. Prisen å betale for å brenne kruttet tidlig, kan være et svakt sluttresultat.

Likevel kan flere enn Dahl vente seg slike oppgaver lørdag. For eksempel Odd-Bjørn Hjelmeset og Eldar Rønning, som har liten mulighet til å hevde seg sammenlagt.

- De kan bli bedt om å ta på seg oppgaver, ja. Men vi kommer ikke til å tvinge noen, og det tror jeg ikke blir nødvendig heller, sier Djupvik.

Han regner med at herrenes 20-kilometer uansett blir et race fra første stavtak, med Lukas Bauer i storform og jagende italienere, tyskere og nordmenn på løpende bånd.

- Min mulighet
Når det gjelder etappeseier, ser Jens Arne Svartedal i øyeblikket ut som det sterkeste norske kortet. Han røk så vidt i kvartfinalen i fredagens sprint, og viste form.

- Litt bittert å bli slått ut, men egentlig var tredjeplass i kvartfinalen et perfekt resultater. Da får jeg med meg så mange bonussekunder som mulig med bare to gjennomkjøringer, poengterer Svartedal, som ser lyst på lørdagen.

- Det hadde vært veldig moro å vinne en etappe. Og dette er min mulighet, konstaterer sprintverdensmesteren.

PS. Lørdag avgjøres kampen om sølvtrøya i Tour de Ski, som går til den løperen som har samlet flest bonussekunder. I øyeblikket er det delt ledelse mellom Petter Northug og Tor Arne Hetland.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere