RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvinger spillerne til å glede seg

Sist oppdatert:
Vålerenga-spillerne skal igjennom sju viktige kamper på 20 dager i september. Sjefen nekter dem å grue seg.

VALLE (TV 2 Nettavisen): - Spillerne får ikke lov til å gjøre noe annet enn å glede seg, fastslår Kjetil Rekdal overfor TV 2 Nettavisen. Han har akkurat ledet troppene gjennom den siste treningsøkta før helvetet er løs. Nå skal Vålerenga igjennom sju kamper på 20 dager i september, og det starter med eliteseriekamp mot Molde på Ullevaal lørdag ettermiddag.

Se kampen på web-tv lørdag kl. 16.00.

Høsten kan ende med seriegull. Den kan føre med seg en cuptriumf. Og den kan gi Vålerenga en plass i Uefa-cupens gruppespill, og dermed verdifull internasjonal matching.

Men det kommer til å koste, både mentalt og fysisk. Det er både Rekdal og spillerne smertelig klare over. Likevel krever altså sjefen at alle skal glede seg.

Forbannet på forbundet
- Vi kan ikke være misfornøyde med å være i denne posisjonen. Det er jo det vi ønsker, å være med på alle fronter. Og at kampene skulle komme tett, har vi vært forberedt på lenge, poengterer han.

Likevel klarer ikke Rekdal helt å leve opp til sitt eget krav om positivisme. Til det er han fortsatt for irritert på fotballforbundet etter at de skviset inn den utsatte seriekampen mot Molde i den travleste perioden.

- Vi er meget skuffet over behandlingen vi har fått. Løsningen NFF har kommet med er ulogisk, uforståelig og jeg vil påstå sportslig uforsvarlig. Vi har blitt kastet, vrengt og trøkket ned. Det irriterer meg, innrømmer Rekdal.

- Gode kort på hånda
Foreløpig legger Rekdal saken død – fordi det er for sent å få gjort noe med situasjonen. Men siste ord er neppe sagt.

- For å si det sånn, så har Vålerenga noen gode kort på hånda når vi skal begynne å diskutere terminlista for neste sesong.

Spørsmålet er om Vålerenga har gode nok kort på hånda til å komme triumferende ut av høsten rent sportslig.

Kjetil Rekdal tror det:

- Det er jo ikke uten grunn at vi har brukt ressurser på å styrke stallen det siste året.

Vålerengas kamper i september:

10. september: Vålerenga -Molde (serie)
13. september: Fredrikstad - Vålerenga (serie)
15. september: Vålerenga - Steaua (Uefa-cup)
18. september: Vålerenga - Lillestrøm (serie)
21. september: Lillestrøm - Vålerenga (semifinale, cupen)
25. september: Start - Vålerenga (serie)
29. september: Steaua - Vålerenga (Uefa-cup)

Ivers tvilsom
Og hele stallen kommer garantert godt med. Rekdal har allerede nok skader å stri med. Til lørdagens kamp mot Molde er Freddy dos Santos, Tore Andre Flo og Tom Henning Hovi alle uaktuelle. Fredag ettermiddag var det ennå uklart om Steffen Iversen blir klar etter skaden han pådro seg i landskampen mot Slovenia forrige onsdag.

- Steffen testes fredag ettermiddag. Men avgjørelsen om han skal spille, tar vi nok ikke før lørdag, forteller Rekdal.

Dermed kan Iversen bli en joker fra benken – akkurat som på Røkkeløkka i vårkampen. Der ledet Molde 1-0 etter en time. Så kom Steffen Iversen inn og skapte kaos. Vålerenga vant 3-1.

Stenersen rett inn
Vålerenga går selvfølgelig for seier, men Kjetil Rekdal advarer mot å ta lett på oppgaven mot bunnlaget.

- Ingen kamper er lette i eliteserien lenger. Det kan vi bare glemme. Dette blir knalltøft, konstaterer han.

Kortene om hvem som skal slå Molde – og på hvilken måte – holder Rekdal fortsatt tett til brystet.

På fredagens trening drillet Rekdal 13 spillere i to ulike formasjoner. Da deltok ikke Steffen Iversen. Treningen kan tyde på at Tommy Stenersen går rett inn på venstre backplass etter overgangen fra Stabæk.

Her er formasjonene Vålerenga drillet fredag:

4-3-1-2: Arni Gautur Arason – David Brocken, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Tommy Stenersen (Thomas Holm) – Ardian Gashi, Amund Skiri, Christian Grindheim – Magne Hoset – Bernt Hulsker, Morten Berre (Daniel Fredheim Holm).

4-4-1-1: Arni Gautur Arason - David Brocken, Ronny Johnsen, Kjetil Wæhler, Tommy Stenersen (Thomas Holm) – Morten Berre, Ardian Gashi, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm – Magne Hoset – Bernt Hulsker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere