David de la Fuente har kjørt på et av sykkelsportens to øverste nivåer siden 2003.

Det er sjelden gått en sesong uten at den angrepsvilje spanjolen har vært med i enten Tour de France eller Vuelta a España.

30-åringen har ikke de største merittene, men har flere ganger båret og kjempet om klatretrøyen i touren. I år hjalp han lagkamerat Juan Jose Cobo til sammenlagtseier i vueltaen. Det kan bli noe av det siste han gjør som profesjonell.

Ventet lenge
Geox legges som kjent ned, og ingen lag har hittil vist interesse for spanjolen.

- Jeg har ingenting. Jeg venter på svar, men utsiktene er dårlige, sier de la Fuente til Marca.

- Vi var overbevist om at Gianetti og Matxin ville finne noe. Vi var for optimistiske, men jeg angrer ikke på noe.

Selv om det ikke ser lyst ut for den tidligere Saunier Duval-rytteren, har han ikke gitt opp helt ennå.

- Fra det øyeblikket sesongen var ferdig, har jeg ikke gått mer enn tre dager uten å røre sykkelen. Jeg drar ut hver dag, men ikke for mer enn tre timer ettersom jeg ikke har noe lag eller mål. Likevel vil jeg være klar i tilfelle noen har en plass for meg, enten nå eller senere.

- Er ikke så dårlig
Alberto Contadors tidligere lagkamerat var en av de som ventet aller lengst på at Geox-sjefene skulle finne ny sponsor. Da de ikke lyktes med det, var de fleste lag fylt helt opp. Heller ikke vuelta-vinneren Juan Jose Cobo har funnet seg lag, så det ser mørkt ut for hjelperytter de la Fuente.

- Jeg lever i en trist situasjon, jeg er ikke så dårlig at jeg ikke burde ha noe lag. Jeg kunne aldri forestilt at dette kunne hende med meg. Jeg begynner å forberede meg mentalt på at jeg muligens må legge opp, men alle dører er ikke lukket ennå.

Dersom de la Fuente blir tvunget til å legge opp, kan han se tilbake på å ha vært hjelperytter for to vinnere av treukersritt, Cobo i vueltaen i år og Alberto Contadors tour-seier i fjor. Han har også en etappeseier i Tyskland rundt og han vant GP Miguel Indurain i 2009.

Arkaitz Duran, en annen Geox-rytter, har heller ikke klart å få kontrakt med et profesjonelt lag, og spanjolen blir amatør i Telco'm-Conor Azysa.