Gå til sidens hovedinnhold

Tvinges til å legge opp?

To spanske profiler er på desperat jakt etter nytt lag.

Tre ganger verdensmester, tre ganger vinner av Milano-Sanremo, etappe- og grønn trøye-vinner i Tour de France.

Med en slik CV skulle man tro at jobbtilbudene strømmet på, men for Oscar Freire er ikke det tilfellet.

For den rutinerte spanjolen har slitt i år, og som et resultat av det står han foreløpig uten kontrakt for neste år.

- Om Oscar ikke får kontrakt med et lag på World Tour-nivået neste år, så legger han opp. Akkurat nå venter vi på svar fra Movistar, forklarer hans bror og agent Antonio til den spanske nettsiden eldiariomontanes.es.

Den samme nettsiden melder at lagene må melde inn sin tropp for neste år innen lørdag, noe som betyr at Freire begynner å få dårlig tid.

- Oscar ønsker ikke å forlate sporten på denne måten. Han ønsker å avslutte ved å vinne VM eller OL, ikke ved å feilberegne spurten i København.

Men det er ikke bare Freire som begynner å få veldig dårlig tid. Vinneren av Vuelta a España, Juan Jose Cobo har heller ikke signert ny kontrakt.

- Vi vet at tiden er i ferd med å renne ut, og at Geox ønsker å fornye, men foreløpig har vi ikke noe skriftlig tilbud fra laget. Jeg har faktisk ikke snakket med Mauro Gianetti siden 1. oktober, avslører Cobos agent Josean Fernández Matxín.

Dermed er to av de største spanske sykkelprofilene ledig på markedet, og til sammen har de mange poeng som flere lag kunne trengt for å skaffe seg en plass i World Touren.

Kommentarer til denne saken