Tvunget til å trene nakne

Sør-Afrikas landslagsledelse tok i bruk brutale treningsmetoder i oppkjøringen til VM i rugby.

17.11.03 09:05

I september deltok landslagsspillerne på en treningsleir de sent kommer til å glemme. I løpet den tre dager lange ”Camp Staaldraad” (stålwire-leieren) nord for Pretoria måtte spillerne ved flere anledninger trene nakne.

Allerede ved ankomst ble spillerne kommandert til å kle av seg og krabbe på en grusvei før de fikk ta på seg klærne igjen, skriver Johannesburg-avisen Sunday Times.

I løpet av leiren måtte spillerne utføre ekstreme øvelser i den afrikanske bushen. Blant annet måtte de bære tunge dekk, staur og bager med flaggene til England og New Zealand påført.

Den verste øvelsen var imidlertid å hente opp rugbyballer fra bunnen av et iskaldt vann – noe spillerne måtte gjøre kliss nakne.

Den siste natten skal spillerne ha blitt forlatt i bushen en og en. Det eneste de fikk ha med seg, var en halv fyrstikk og et egg med instruksjon om hvordan de skulle koke det.

Flere av spillerne, deriblant kaptein Corne Krige, forsøkte å stikke av fra enkelte av øvelsene, men ble kommandert tilbake av landslagsledelsen.

Treningsleiren var ingen suksess, ettersom Sør-Afrika ble slått ut av New Zealand allerede i kvartfinalen av det pågående VM-sluttspillet. Finalen mellom Australia og England spilles lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.