Gå til sidens hovedinnhold

Twitter-forbud for Tom Boonen

- De skal ha den verste vreden ut av kroppen først, mener sportsdirektøren.

Blant syklister er mikrobloggertjenesten Twitter allemannseie. Slik har det vært siden Lance Armstrong kastet seg over det sosiale mediet i oktober 2008.

Men det kan bli for mye kvitring også. Det mener i hvert fall lagledelsen i Omega Pharma-Quick Step.

Rytterne har nå mottatt Twitter-forbud rett etter målgang under sykkelløpene de deltar i.

Danske Brian Holm forklarer:

- Den eneste regelen vi har på vårt lag, er at rytterne ikke får sende ut beskjeder via Twitter i løpet av den første timen etter målgang. Jeg tror det er lurt å få den verste verden ut av kroppen etter en spurt først, forteller den danske sportsdirektøren i laget til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Navnga Kristoff via Twitter
Det belgiske storlaget har blant annet Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Levi Leipheimer, Tony Martin og Peter Velits i stallen denne sesongen.

Holm har tidligere jobbet tett med en rytter som Mark Cavendish. Den regjerende verdensmesteren er både en kar med sterke meninger og en ivrig tvitrer.

Etter at han endte i grøfta under åpningsetappen i Tour of Oman, sendte han ut følgende tweet til sine 240.000 følgere:

- Jepp, ikke den beste dagen i dag. Ble kjørt av veien av Alexander Kristoff med 1200 meter igjen. Slike ting skjer. Godt jobbet av André Greipel, lød statusoppdateringen.

Holm ser tilbake på tiden han hadde sammen med Cavendish i HTC-laget med gode minner.

- Det var en spesiell fornøyelse å ha Mark Cavendish på laget. Han kunne komme med noen giftigheter (på Twitter). Folk elsket det, eller hatet det. Det var ikke noe som tok fokuset hans vekk fra sykkelløp, mener han.

- Noen ganger skriver man ting man angrer
Den danske sportsdirektøren i Quick Step mener man skal være varsom med kritikk av andre ryttere, og aldri kritisere utstyret man sykler på offentlig.

Han mener det er helt greit å publisere interne beskjeder, så lenge det ligger en tanke bak det.

- Noen ganger skriver man ting man angrer på. Jeg synes man skal tenke seg om innen man skriver en Twitter-beskjed som kan støte andre, sier Holm.

Kommentarer til denne saken